perjantai, 06 huhtikuu 2018 18:37

BSM: HIFK eteni Tapparan vastustajaksi Finnair Final Fourin loppuotteluun

Kirjoittanut

HIFK voitti välierässä Kärpät 8-3 (3-1, 2-2, 3-0) ja kohtaa Tapparan lauantaina pelattavassa B-nuorten SM-sarjan loppuottelussa. Pronssiottelussa Kärpät kohtaa TPS:n, joka hävisi perjantai-iltapäivänä Tapparalle 4-6.

HIFK karkasi ensimmäisen erän lopussa, kun Lassi Vitali laukoi 2-1-maalin ja Marcus Kallionkieli tuplasi johdon vain puoli minuuttia myöhemmin. Toinen erän vanheni vain 12 sekuntia, ja Anton Lundell iski HIFK:lle 4-1-maalin. Kärpät nousi pari kertaa hätyyttelemään, mutta HIFK ei päästänyt oululaisvastustajaa rinnalle.

- Toisen erän alku oli huono, kun Kärpät pääsi tekemään pari kavennusmaalia. Muuten pelasimme hyvin, helsinkiläisten pisterohmu Niklas Nordgren (4+2) tiivisti.

HIFK eteni Tampereella pelattavaan Finnair Final Fouriin pitkän kaavan kautta. Pudotuspelien villi kortti -kierroksella se kukisti ikäluokan viime vuoden Suomen mestari KalPan voitoin 2-1 ja puolivälierissä viime vuoden hopeamitalistin Bluesin voitoin 2-0.

- Loppuottelupaikka maistuu todella hyvälle. Varsinkin näin pitkän matkan jälkeen. KalPa ja Blues olivat kovat vastustajat edellisillä kierroksilla. Meillä on sitoutunut jengi, HIFK:n päävalmentaja Kimmo Kuhta paalutti.

Tampereella järjestettävän Finnair Final Fourin välierässä HIFK jatkoi sarjan viime vuosien menestyjien kurittamista, kun Kärpät kaatui selvin maaliluvuin. Oululaiset voittivat B-nuorten SM-kullan 2015 sekä 2016 ja sijoittuivat viime vuonna pronssille. HIFK pelasi loppuottelussa edellisen kerran 2015. Helsinkiläisten edellinen mestaruus on vuodelta 2010, joten näyttöhaluja lauantain loppuottelussa riittää.

- Eri vuosien joukkueita ei tietenkään kannata vertailla, koska pelaajat ja voimasuhteet ovat vaihtuneet, Kuhta muistuttaa.

Kuhta luotsasi HIFK:n C-nuoret mestareiksi vuosi sitten. Vuonna 2016 helsinkiläisten C-nuoret juhlivat Nemo Nokkosmäen komennossa.

- 2000-ikäluokka menestyi vuotta aiemmin (2016), ja meillä on myös 2001-ikäluokassa aikamoisia pelimanneja, Kuhta tuumi.

Nyt menestystä sopii odottaa B-nuorilta. Niklas Nordgrenin tavoin joukkueessa on suuri joukko C-nuorissa menestyneitä pelaajia.

- Tiedämme mitä näissä peleissä vaaditaan. Nyt pitää vain keskittyä omaan itseen eikä siihen kuka on vastassa, Nordgren pohdiskeli.

HIFK:n ja Tapparan välinen loppuottelu alkaa Tampereen Hakametsän jäähallissa lauantaina kello 15. Ottelua voi seurata myös netissä Leijonat-liven kautta.

 

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta