perjantai, 06 huhtikuu 2018 16:26

BSM: Simontaival johdatti Tapparan Finnair Final Fourin loppuotteluun

Kirjoittanut
Kasper Simontaival teki pisteet 2+3, kun Tappara jyräsi B-nuorten SM-sarjan loppuotteluun. Kasper Simontaival teki pisteet 2+3, kun Tappara jyräsi B-nuorten SM-sarjan loppuotteluun. Mika Kylmäniemi

Laitahyökkääjä Kasper Simontaival hääri Tapparan tehomiehenä, kun tamperelaisjoukkue voitti B-nuorten SM-sarjan välieräottelussa TPS:n maalein 6-4 (3-0, 1-2, 2-2). Simontaival summasi hurjat pisteet 2+3=5, kun Tappara varmisti paikan lauantaina pelattavaan loppuotteluun.

TPS nousi päätöserässä tasoihin 4-4:ään, mutta Tappara ratkaisi erän loppupuolella Jami Krannilan ja Kristian Tanuksen täysosumilla. Simontaival nappasi syöttöpisteet tamperelaisten päätöserän molempiin maaleihin.

- Jännä peli oli loppuun asti, mutta hoidimme hyvin homman. Olen saanut pelata hyvien äijien kanssa, ja fiilis oli hyvä. Tänään joukkuehenki oli korkealla, Simontaival tuumi heti loppuottelupaikan ratkettua.

Simontaival pelasi samassa ketjussa Tanuksen (2+0) ja Patrik Puistolan (0+2) kanssa.

- Itsellekin tulee onnistumisia, kun joukkue tsemppaa hyvin. Meidän ketjussa jokainen tekee hommia samalla tavalla, ja paikat tulevat jos ovat tullakseen, Simontaival sanoi.

Puolivälierissä Tappara kukisti Jokerit voitoin 2-0. Simontaival hääri tehokkaana jo tuossa ottelusarjassa, mutta välierän pistevireensä myötä hän nousi joukkueensa sisäisen pistepörssin kärkeen yhdessä Tanuksen kanssa. Kumpikin on tehnyt kolmessa pudotuspeliottelussa pisteet 3+5=8. Puistolalla on 2+6=8.

Simontaival oli tehokas jo B-nuorten SM-sarjan runkosarjassa, kun hän teki 18 ottelussa 8+10=18. Kausi ei kuitenkaan ole ollut pelkkää juhlaa, kun viimekesäinen polvileikkaus hidasti menoa.

- Polvi leikattiin kesäkuussa, ja olin alkukauden sivussa. Pääsin marraskuussa pelaamaan, ja sitten tuli uusi vamma. Maajoukkuepelit jäivät ikävästi väliin, mutta nyt olen taas iskussa, Simontaival kertasi kauttaan.

Lauantaina pelattavassa loppuottelussa Tappara kohtaa voittajan ottelusta Kärpät - HIFK.

- Se voittaa loppuottelun kumpi uskoo enemmän voittamiseen. Pelimme on hyvää, ei sitä tarvitse muuttaa. Loppuottelut ratkaistaan henkisellä puolella, Simontaival paalutti.

 

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta