keskiviikko, 04 huhtikuu 2018 11:26

Otteluita kolmessa eri ikäluokassa – nämä tulevaisuuden tähdet pelaavat B-nuorten finaalipaikasta perjantaina

Kirjoittanut
Kaapo Kakko, Toni Utunen ja Niklas Nordgren taistelevat joukkueineen paikasta B-nuorten finaaliin. Kaapo Kakko, Toni Utunen ja Niklas Nordgren taistelevat joukkueineen paikasta B-nuorten finaaliin. Liiga

B-nuorten SM-sarjakausi huipentuu viikonloppuna neljän parhaan joukkueen kesken käytävään Finnair Final Four –tapahtumaan Tampereella. Perjantain välierissä kohtaavat TPS ja Tappara sekä Kärpät ja HIFK. Joukkueiden riveissä nähdään myös Liiga-debyyttejään tällä kaudella tehneitä tulevaisuuden huippulupauksia.

TPS:n 17-vuotias Kaapo Kakko on pelannut tällä kaudella pääosin Nuorten SM-liigaa ja kokosi 38 ottelussaan pisteet 25+30=55. Kakko oli syyskauden alkusarjassa tulokkaiden paras maalintekijä ja pistemies (18+14=32). Kevätkauden alemmassa loppusarjassa hän oli koko pistepörssin kakkonen ja takoi 12 ottelussaan pisteitä 1,92 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Liigassa Kakko debytoi joulukuussa. Uran avauspisteensä aikuisten tasolla hän kirjasi tammikuussa ottelussa HPK:ta vastaan syöttämällä Tomi Kallion tekemän osuman. Liiga-kokemusta kertyi lopulta kuudesta ottelusta.

B-nuorten SM-sarjaan Kakko siirtyi Nuorten SM-liigapelien jälkeen. Kuudessa SM-sarjaottelussaan hän kirjasi pisteet 7+4=11. Puolivälierissä Lukkoa vastaan Kakko teki kolmessa ottelussa pisteet 3+3.

Pelikokemusta on kertynyt lisäksi sekä U17- että U18-maajoukkuepaidassa viiden ottelun verran. Kakko on vahva ehdokas myös U18-luokan MM-kisoihin, jotka pelataan Venäjällä 19.-29. huhtikuuta.

* * *

Tapparan 17-vuotias puolustaja Toni Utunen on urakoinut tällä kaudella otteluita peräti kuudessa eri sarjassa: Liigassa, CHL:ssä, Mestiksessä, Suomen Cupissa, Nuorten SM-liigassa ja B-nuorten SM-sarjassa. Tämä lisäksi Utunen on ollut mukana U18-maajoukkueen kaikissa kauden neljässä turnauksessa.

Tähän mennessä Utusella on tältä kaudelta takanaan harjoituspelit mukaan lukien jo lähes 80 ottelua. Eniten otteluita on kertynyt Mestiksen LeKissa, jossa hän kirjasi runkosarjassa ja pudotuspeleissä 33 ottelussa pisteet 2+11=13.

Liigassa Utunen on pukenut kaikkiaan 11 otteluun. Avauspiirtonsa Liigassa hän teki marraskuussa ottelussa Kärppiä vastaan.

Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä Utunen pelasi kuusi ottelua (0+2). Pelit päättyivät pronssiottelun jatkoaikatappioon HIFK:ta vastaan.

Viime kaudella Utunen pelasi lähes täyden kauden Nuorten SM-liigaa ja B-nuorissa vain pudotuspelejä. Tänä keväänä hän pelasi avauspelinsä B-nuorissa vasta aprillipäivänä, kun kirvesrinnat varmisti paikkansa mitalipeleissä puolivälierien toisella voitollaan Jokereista.

Kokkolassa kiekkokoulutuksensa saanut puolustaja on pelannut tällä kaudella U18-maajoukkueessa kaikkiaan 16 ottelua pistein 4+6=10. Joulukuun viiden maan turnauksessa hän oli turnauksen puolustajien pistepörssin ykkönen.

* * *

17-vuotias HIFK-hyökkääjä Niklas Nordgren säväytti kauden alussa iskemällä kahdessa CHL-ottelussa pisteet 4+2. Laitahyökkääjä teki ensiesiintymisensä Liigassa lokakuun alussa, mutta maalitili jäi kauden 15 ottelussa vielä avaamatta (0+3).

Nuorten SM-liigassa laitahyökkääjä pelasi syyskaudella 18 ottelua pistein 8+18=26. Kevätkauden alempi loppusarja tuotti 10 ottelussa 16 (5+11) pistettä. HIFK eteni playoffs-peleihin alemman loppusarjan voittajana.

HIFK eteni Nordgrenin johdolla villi kortti -kierrokselta puolivälieriin, jossa se järjesti jymypaukun kaatamalla runkosarjan voittaneen HPK:n. Nordgren kokosi kahden avauskierroksen seitsemässä ottelussaan pisteet 5+3. Välieräsarjassa Kärppiä vastaan Nordgren kirjasi pisteet 1+1.

B-nuorissa Nordgren oli auttamassa joukkuetta playoffseissa sekä villi kortti –kierroksella että puolivälierissä. Kolmessa ottelussaan hän kirjannut pisteet 2+4.

U18-maajoukkueen joulu- ja helmikuun turnauksissa Nordgren on kuulunut Pikkuleijonien tehokkaimpiin pelaajiin. Kahdeksassa maaottelussaan hän on kirjannut pisteet 4+10=14.

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta