keskiviikko, 23 maaliskuu 2011 12:31

BSM: Kulmala, Ikonen, Lehkonen, Öystilä - kuka ratkaisee?

Kirjoittanut
B-nuorten kolmas SM-finaali esittelee ikäluokan tulevaisuuden tähtipelaajia tänään Turussa. Mutta kuka kantaa johtavan pelaajan ratkaisuvastuun? Rasmus Kulmala, Juuso Ikonen, Artturi Lehkonen vai Samu Öystilä?TPS:n Rasmus Kulmala johtaa B-nuorten playoff-otteluiden pistepörssiä pistein 2+12=14. Kulmala on kerännyt kahdessa finaaliottelussa tehot 1+3. Neljässä välieräottelussa Kärppiä vastaan syntyi pisteet 1+5. Rasmus Kulmala palkittiin sarjan päätteeksi parhaan hyökkääjän Esa Peltonen -palkinnolla.

Bluesin Juuso Ikonen on playoff-pörssin kakkonen tehoilla 3+9=12. Finaalisarjan avauksessa Ikonen iski pisteet 0+3 ja välieräsarjassa Jokereita vastaan 2+4.

TPS:n Artturi Lehkonen jakaa maalipörssin kärkipaikan ja  on pistepörssissä sijalla kolme pistein 7+4=11. Lehkonen teki toisessa finaalissa kaksi maalia ja välieräsarjassa Kärppiä vastaan pisteet 2+4.

Bluesin Samu Öystilä oli runkosarjan paras maalintekijä ja on myös playoffeissa maalipörssin jaetulla kärkisijalla seitsemällä maalillaan. Sekä finaalisarjassa että välierissä Öystilä kartutti pistetiliään pisteillä 1+1. Maalisaldo on peräsin toisesta puolivälieräottelusta JYPiä vastaan, jolloin Öystilä teki peräti viisi maalia. Öystilä sai maalipörssin voittajan Raimo Summanen -palkinnon lisäksi myös valinnan B-nuorten SM-sarjan All Stars -kentälliseen.

Finaalijoukkueiden paidasta löytyy edellä mainittujen lisäksi myös muita sarjan palkintoja ansainneita. TPS-puolustaja Mikko Lehtonen valittiin SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi (Esa Tikkanen -palkinto) ja parhaaksi puolustajaksi (Pekka Marjamäki -palkinto). TPS:n Niklas Saarinen arvioitiin parhaaksi maalivahdiksi (Jarmo Myllys -palkinto) ja Bluesin Juha Tarkkanen tehopelaajaksi (Janne Ojanen -palkinto). All Stars -kentälliseen valittiin heistä Saarinen, Lehtonen ja Tarkkanen.

* * *

Kauden parhaaksi valmentajaksi arvostettu ja Pentti Matikainen -palkinnon saanut TPS-luotsi Juuso Nieminen yrittää viedä joukkueensa kohti himottua kauden kruunua, Suomen mestaruutta. Bluesin Timo Hirvosella on mittava kokemus pelaajauraltaan myös SM-liigan playoffeista. Onko Hirvosen takataskussa uusia konsteja TPS:n lyömiseen keskiviikkona?

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta