maanantai, 18 lokakuu 2010 09:44

B-nuorten SM-karsinnat ohi - Lukko järjesti jättiyllätyksen

Kirjoittanut

B-nuoret päättivät viikonloppuna yhdeksän ottelua sisältäneet karsintalohkonsa. 12 joukkuetta selvisi suoraan SM-sarjaan ja neljä joukkuetta karsii kahdesta jatkopaikasta ns. ristiinkarsinnoissa.

Karsintalohko 1:ssa suoran jatkopaikan lunastivat HIFK, JYP, Kärpät, KalPa, HPK ja K-Vantaa. Ristiinkarsintoihin jatkavat SaiPa ja Pelicans. HIFK voitti lohkon ilman tappioita ja JYP oli selvä kakkonen kahdella tappiolla.

K-Vantaa hankki suoran jatkopaikan viimeisen ottelun vierasvoitollaan Diskoksesta. Vantaalaisten sankareita lauantain 3-1-voitto-ottelussa oli kaksi maalia tehnyt Tony Ojala.

SaiPa taisteli viimeisessä ottelussaan lohkon seitsemänneksi 3-2-voitollaan K-Espoosta ja pudotti espoolaiset jatko-otteluista. SaiPan voittomaali 3. erässä syntyi Onni Toivasen viimeistelemällä rangaistuslaukauksella. Pelicansin olisi pitänyt voittaa molemmat viikonlopun ottelunsa suoran jatkopaikan hankkiakseen, mutta niin JYP kuin Kärpätkin olivat liian vahvoja vastustajia.

Karsintalohko 2:sta SM-sarjaan jatkavat suoraan Blues, TPS, Ilves, Jokerit, Ässät ja Lukko. Ristiinkarsintojen kautta jatkopaikkaa tavoittelevat Tappara ja TuTo. Blues ja TPS olivat lohkon selvät hallitsijat, sillä Blues hävisi vain kerran jatkoajalla ja TPS kerran varsinaisella peliajalla.

Lukko hankki viimeisen suoran jatkopaikan lauantain jättiyllätyksellään. Raumalaiset voittivat nimittäin lohkoykkönen Bluesin vieraskaukalossa jatkoajalla ja hankkivat elintärkeät kaksi pistettä. Lukon pelastaja oli Jaakko Hautamäki, joka teki 3-2-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää 22 sekuntia.

Tappara jäi suorasta jatkopaikasta maalieronsa vuoksi, joka oli pakkasella 11 pykälää. Lukon maaliero oli yhden maalin verran plussalla, joten ero oli selvä. TuTon ristiinkarsintapaikka varmistui viimeisessä ottelussa, kun joukkue taisteli Bluesia vastaan. Niukka 1-3-tappio säilytti TuTon maalieron Sportia parempana.

Keskiviikkona alkavissa ristiinkarsinnoissa Pelicans pelaa Tapparaa vastaan ja SaiPan vastustajana  on TuTo. SM-sarjapaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia