maanantai, 18 lokakuu 2010 10:59

C-nuoret: 12 SM-sarjajoukkuetta selvillä

Kirjoittanut

C-nuorten SM-karsintalohkot päättyivät sunnuntaina. Neljästä lohkosta kolme parasta joukkuetta selviytyi suoraan SM-sarjaan. Lohkojen neljänneksi sijoittuneet pelaavat kahdesta jatkopaikasta ristiinkarsinnoissa.

Lohko 1:sta SM-sarjaan jatkavat Jokerit, TPS ja HPK. TuTo piti paikkansa lohkon nelosena ja selvisi ristiinkarsintoihin. Paikka varmistui sunnuntain murskavoitolla EHC:sta. HPK:n Santeri Vuoti oli lohkon piste- ja maaliykkönen tehoilla 12+11=23. TPS:n Matias Pulli pelasi vain viisi ottelua ja oli pörssikakkonen lukemin 11+10=21.

Lohko 2:n kärkikolmikon, Tappara, Ässät ja HIFK, kausi jatkuu SM-sarjassa. Lukko pelaa jatkopaikastaan ristiinkarsinnoissa. Lohkon pistepörssin voitti Lukon Jere Friberg, 11+10=21. Ässien Niko Ojamäki oli pörssikakkonen ja maalikuningas pistein 13+7=20.

Lohko 3:ssa Blues, Ketterä ja Ilves menevät suoraan jatkoon. Pelicans nousi karsijan paikalle erinomaisilla viimeisten kierrosten esityksillään. Lahtelaiset voittivat viisi kuudesta viimeisestä ottelustaan. Ilves-hyökkääjä Joose Antonen keräsi yhdeksässä ottelussa tehot 9+15=24 ja oli lohkon pisteykkönen. Ilveksen Robin Kokkonen oli maalipörssin kärki 13 osumallaan.

Lohko 4:n suorat jatkajat olivat selvillä jo ennen päätösviikonloppua. Kärpät, JYP ja KalPa tekivät kaikki 10 ottelussaan vähintään 70 maalia. Laser HT Oulusta jatkaa ristiinkarsintoihin, kun se kaatoi päätösottelussaan RoKin. JYPin Julius Nättinen voitti neloslohkon piste- ja maalipörssit tehoilla 13+10=23.

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia