tiistai, 25 elokuu 2020 08:47

GHD 2020 - Mistä on kyse?

Kirjoittanut

Jääkiekko on kiva ja vauhdikas peli, joka sopii niin tytöille kuin pojille! Pojat löytävät tiensä hallille lätkäharjoituksiin tyttöjä useammin, rekrypäivän tarkoitus on madaltaa jääkiekkoharrastamisen kynnystä juuri tytöille ja naisille. GHD - Girls Hockey Day järjestetään Suomessa 3.-4.10., mutta se on myös maailmalla tunnettu tuote, jonka tarkoituksena on tuoda tyttökiekkoa näkyville jäähalleissa ja kutsua tytöt kokeilemaan jääkiekon pelaamista.

Sinustako Leijona? -teemana yhteisöllisyys

Rekrypäivän Sinustako Leijona? -teema juhlistaa jääkiekon yhteisöllisyyttä ja koko leijonaperhettä. Rekrytointipäivän idea on kutsua perheet, erityisesti tytöt ja naiset hallille kokeilemaan jääkiekon harrastamista - Madaltaa kynnystä tulla koko perheellä mukaan mahtavan harrastuksen pariin!

Tyttöjen rekrytointiin kannattaa panostaa

Jääkiekkoliitto tukee seuroja tyttökiekkoviikonlopun markkinoinnissa sekä tapahtuman sisällön suunnittelussa. Jääkiekkoliiton verkkokaupasta voi tilata julisteita ja give away -materiaalia tapahtumaan vain postimaksun hinnalla. Jääkiekkoliiton tyttökiekkokoordinaattorit ovat koonneet Jääkiekkoliiton sivuille kattavan materiaalin, josta löytyy seuroille vinkkejä rekrypäivän järjestämiseen. Sivuilta löytyvät myös vinkit tyttökiekkoryhmän kokoamiseen tapahtumapäivän jälkeen. Lisää vinkkejä tyttökiekkotoiminnan käynnistämiseen voi kysyä tyttökiekkokoordinaattoreilta tai tyttökiekon kehittäjältä Jääkiekkoliitosta.  

-Seuran kannattaa satsata rekrypäivän markkinointiin ja toteutukseen. Kun tapahtuma on laadukas ja mukaan tulleet perheet ja lapset kokevat tulevansa huomioiduksi, he tulevat mielellään hallille uudelleen, Jääkiekkoliiton tyttökiekon kehittäjä Tuula Puputti kertoo.

Jääkiekon kokeilupäivästä joukkuetoimintaan

Tyttötoiminta seuroissa ei rajoitu rekrytointipäivän järjestämiseen, vaan tyttöpelaajan polku kulkee seurassa kohti peliryhmiä, kuten pojillakin. GHD-päivästä tyttö siirtyy luistelu- tai Leijona-kiekkokouluun, sen jälkeen peliryhmään ja iän sekä taitojen kehittyessä toivottavasti pelaamaan aina kilpatasolle asti. Tyttökiekkokoordinaattorit auttavat seuroja ja joukkueita organisoimaan tyttökiekkokerhotoimintaa ja pelitällejä lähiseurojen kanssa, jos oman seuran tyttöryhmän koko ei riitä vielä joukkuetoimintaan.

-Seuran kannattaa miettiä tytöille tarjolla olevat harrastusmahdollisuudet jo ennen rekrypäivän järjestämistä. Kun jäällä on ollut kivaa, ensimmäinen kysymys on minne ja milloin pääsee seuraavan kerran pelaamaan. Seuralla kannattaa silloin olla vastaus valmiina, Puputti kannustaa.

Naisleijonat kylään?

Seura voi ilmoittautuessaan valita, haluaako se tavoitella tyttökiekon rekrytoinnin kulta-, hopea vai pronssimitalitasoa. Eri tasot kannustavat seuroja kehittämään tyttökiekon toimintaa mm. viikoittaisia harjoitusryhmiä perustamalla tai osallistumalla Mini Aurora Cupiin. Seurat raportoivat tavoitteen toteutumisesta kauden jälkeen. Tavoitteeseensa päässeet seurat palkitaan diplomilla, lisäksi kulta- ja hopeaseura voi saada Naisleijonien nimmarituotteen tunnustuksena hyvästä tyttökiekkotoiminnasta. Lisäksi kaikkien GHD-päivän järjestäneiksi ilmoittautuneiden seurojen kesken arvotaan harjoitustapahtuma, jossa 2-4 Naisleijonaa tulee mukaan seuran harjoituksiin, jakamaan nimmareita ja kertomaan omasta urasta sekä harjoittelustaan. Päivän yksityiskohdat sovitaan erikseen voittaneen seuran kanssa.

Täältä löydät jo mukaan ilmoittautuneet seurat

Siirry katsomaan seurat >>

Vinkit seuroille 

Katso ohjeet GHD-päivän järjestämiseen ja lisäinfoa tyttökiekon rekrytoinnin mitalijärjestelmästä >>

Ilmoita seurasi GHD-päivän järjestäjäksi tällä lomakkeella >>

Tilaa Sinustako Leijona -markkinointimateriaalit Jääkiekkoliiton verkkokaupasta >>

Kysy lisää tyttökiekkotoiminnasta seurastasi tai alueesi tyttökiekkokoordinaattorilta >>

Lisää Tyttökiekon uutisia

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta