Veera Oikari antaa kaukalon laidalta ohjeita tytöille. Veera Oikari antaa kaukalon laidalta ohjeita tytöille. Leeni Pellinen

Girls Hockey Day -tapahtumia (GHD) järjestetään pitkin kautta ympäri Suomea. Viime viikonloppu oli kansainvälinen tyttökiekkoilun teemaviikonloppu ja se näkyi myös Turussa. 

Turussa teemaviikonloppu pyörähti käyntiin perjantaina, kun naisten ja miesten liigajoukkueet järjestivät yhdessä perjantain miesten liigapelin yhteydessä tytöille suunnatun kiekkotapahtuman.

- Meillä oli pelitällit siinä hallin pihassa. Siellä pääsi kokeilemaan laukaisututkaa, taitorataa ja tytöt pääsi ilmaiseksi katsomaan matsia ja pääsipä yksi meidän GHD-junnu tiputtamaan ottelun avauskiekonkin, TPS-hyökkääjä Veera Oikari kertasi viikonlopun tapahtumia.

Kauden aikana on tarkoitus järjestää kuukausittain jääaikaa, jotta tytöt pääsevät ottamaan tuntumaan lajiin.

- Ohjaamme sitten tytöt oikeisiin ikäluokkiin ja joukkueisiin, mikäli kipinä lajiin syttyy ja haluavat alkaa harrastaa sitä, Oikari taustoitti.

Hän pitää tärkeänä sitä, että GHD-tapahtumat mahdollistavat jääkiekon kokeilemisen tyttöjen kesken, kun useille tytöistä kyseessä on ensikosketus lajin pariin.

Oikarin mukaan TPS Juniorijääkiekko on antanut Turussa vetovastuun GHD-tapahtumien järjestämisestä naisten liigajoukkueelle.

- Pyritään suunnittelemaan jokainen kuukausittainen tapahtuma erikseen ja valitaan vastuuhenkilöt. Sen jälkeen suunnitellaan mitä tehdään.

Aamujää ennen peliä
Lauantaiaamuna Impivaaran jäällä kirmasi kymmenkunta tyttöä, myös 11-vuotias Jenna, joka on harrastanut jääkiekkoa jo useamman vuoden ajan. 

- Pelaan PaiHassa (Paimion Haka) hyökkääjänä. Luistelu on mun vahvuus ja tykkään tehdä maaleja, Jenna kertoi jääharjoittelun jälkeen.

Jutellessa käy ilmi, että Jennalla on muutaman tunnin päästä Paimiossa oman joukkueen peli.

- Ihan kuin ammattilainen, että aamujäät ennen peliä, huikkaa Oikari tulevaisuudessa ammattilaisurasta haaveilevalle Jennalle.

- Joo, halusin jääaikaa, kun oma peli alkaa yhdeltä, Jenna tuumasi hymyillen.

Esikuvan vastuu
Oikari pitää erittäin suuressa arvossa sitä, että toimii itse esikuvana GHD-junnuille, jotka seuraavat tarkasti mitä Oikari sanoo tai tekee. 

- Arvokas asia olla esikuva, koska muistaa itse pikkutyttönä katsoi isompia tyttöjä ja otti heistä mallia ja halusi tehdä asioita niin kuin he. Siitä saa olla ylpeä.

Oikarin mukaan esikuvana olemisessa on myös vastuu siitä, että toimii itse kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella niin, että näyttää hyvää esimerkkiä nuorille. Lisäksi myös Oikari haluaa tehdä GHD-tapahtumista sellaisia, että ne innostaa tyttöjä lajin pariin.

 

- Pitää toimia sen mukaan, että kaikki tytöt kokee, että on kiva tulla tänne ja innostetaan sitä kautta lajin pariin. Näytetään mallia myös tuolla hallin käytävillä ja muualla, että meille saa tulla aina juttelemaan ja mikäs sen parempaa, kun nähdä omia junnuja, Oikari päätti.


Jäälle haluavien tyttöjen kannattaa olla rohkeasti yhteydessä lähiseuraan, josta osataan ohjata eteenpäin oikeaan ryhmään harrastamaan.

Lisää Tyttökiekon uutisia

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta