torstai, 18 lokakuu 2018 23:05

Mini Aurora Cup MM-kisojen avausviikonloppuna!

Kirjoittanut
Viime kevään Mini Aurora Cup pelattiin Linnanmaalla Oulussa. Viime kevään Mini Aurora Cup pelattiin Linnanmaalla Oulussa.

F- ja E-tyttöjoukkueiden valtakunnallinen Mini Aurora Cup -turnaus pelataan Helsingissä, Malmilla 5.-7.4.2019. Turnauksen järjestää Helsingin IFK yhdessä Jääkiekkoliiton kanssa. Nuorimpien tyttökiekkoilijoiden kauden huipentava päätösturnaus pelataan nyt kahdeksatta kertaa ja tällä kertaa yhtä aikaa naisten Espoossa pelattavien MM-kotikisojen kanssa. Omien pelien ohessa Mini Aurora Cupilaisten on mahdollista päästä seuraamaan myös MM-kisaotteluita!

Mikä Mini Aurora Cup on ja kenelle se on tarkoitettu?

Mini Aurora Cup on tyttöjen turnaus, joka kokoaa yhteen nuorimpia tyttökiekkoilijoita ympäri Suomen. Turnauksen nimi juontaa juurensa naisten Liigan mestaruuspokaalin nimestä Aurora Borealis. Turnauksessa on omat sarjansa G/F-tytöille ja E-tytöille. G/F-ikäisten pelit on tarkoitettu ensisijaisesti vuonna 2009 syntyneille ja sitä nuoremmille tyttöpelaajille. E-tyttöjen pelit puolestaan on tarkoitettu vuonna 2007-syntyneille ja nuoremmille tyttöpelureille. Vasta jääkiekkoharrastuksen aloittaneet hieman vanhemmatkin tytöt ovat tervetulleita mukaan pelaamaan!

Miten pääsee mukaan pelaamaan?

Mini Aurora Cupiin otetaan mukaan 16 G/F-tyttöjen joukkuetta ja 16 E-tyttöjen joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnaukseen voi ilmoittautua mukaan pelaamaan kolmella eri tavalla: Ilmoittaudu omalla seurajoukkueella, kokoa alueesi tytöistä yhteisjoukkue tai ilmoittaudu mukaan yksittäisenä pelaajana. Yksittäin mukaan ilmoittautuneista pelaajista kootaan joukkueet molempiin sarjoihin. Näitä joukkueita valmentavat Jääkiekkoliiton nimeämät turnausvalmentajat.

Varaa aika kalenteriisi, myöhemmin kauden aikana selviää mm.:

Milloin ilmoittautuminen aukeaa?
Mitä turnaus maksaa?
Miten turnaus pelataan?
Alkavatko pelit jo perjantaina?

Naisleijonat samaan aikaan Metro-Areenalla

Mini Aurora Cupin turnausohjelma rakennetaan siten, että kaikilla joukkueilla on mahdollisuus päästä seuraan naisten MM-kisojen otteluita. 

Mini Aurora Cup -turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Varkaudessa, Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan alueella. Vuonna 2013 turnaus järjestettiin Kisakalliossa, kisajärjestäjänä toimi Eteläinen alue. Kolmas Mini Aurora Cup pelattiin länsirannikon vastuualueella Porissa vuonna 2014, neljäs Hämeen huomassa Tampereella 2015 ja viides Keskimaan alueen vastatessa järjestelyistä Vaasassa. Kuudes Mini Aurora Cup pelattiin 2017 Savo-Karjalan alueen ja KalPan toimiessa turnausjärjestäjinä Kuopiossa. Seitsemännen Mini Aurora Cupin järjestämisestä vastasivat Kärpät ja Pohjoinen alue. Tänä vuonna Mini Aurora Cup palaa Etelään Naisten MM-kisojen kisahuumaa nostattamaan. Jääkiekkoliiton alueista vain Lappi ei ole vielä toiminut Mini Aurora Cupin vastuutehtävissä. 

Lisää Tyttökiekon uutisia

Olet nyt

Etsi sivustolta