keskiviikko, 22 maaliskuu 2017 08:33

Caruna Easy Hockey – rentoa pelaamista ja hyvää fiilistä!

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Oskari Laurila haluaa pelata jääkiekkoa harrastusmielessä. Oskari Laurila haluaa pelata jääkiekkoa harrastusmielessä. Tiina Pirilä

Sunnuntaiaamupäivisin Impivaaran jäähallin jään ovat tämän kauden ajan täyttäneet TPS:n Easy Hockeylaiset.

Easy Hockey –ryhmässä pääpaino on pelaamisessa, josta nuoret pääsevät nauttimaan kerran viikossa. Yksi iloisista kiekkoharrastajista on 13-vuotias Oskari Laurila, joka on aloittanut ryhmässä viime syksynä.

- Mä innostuin heti tästä, kun näin TPS Junioreiden ilmoituksen, että tällainen ryhmä on tulossa, iloinen Laurila kertoo pelin tauottua.

Erityisesti Laurilaa innosti se, että hän oli jo pidempään halunnut alkaa pelata jääkiekkoa ihan harrastusmielessä ja omaksi ilokseen.

- Parasta täällä on se, että saa paljon uusia kavereita, pääsee pelaamaan tosi paljon ja täällä tosi hyvä ohjaajat, sentterin tontilla viihtyvä Laurila kehuu.

Hyväksi joukkuepelaajaksi itseään luonnehtivan Laurilan mukaan kuka vaan voi tulla mukaan toimintaan.

- Tänne voi tulla, jos on just lopettanut kiekkoharrastuksen tai sitten tänne voi tulla ihan vaan kokeilemaan. Kuka vaan voi tulla mukaan. 

Rajattomat mahdollisuudet

TPS Juniorikiekon juniorivalmennuspäällikkö Sami Aaltonen myhäilee tyytyväisenä. Takana on reilu vuosi Easy Hockey –toimintaa seurassa. Turussa Easy Hokey polkaistiin käyntiin jo ennen virallista starttia, vuoden 2016 alussa, ja mukaan tuli saatiin heti noin 70 innokasta 8-15-vuotiasta kiekkoharrastajaa.

- Jos joku olisi sanonut puolitoista vuotta sitten, että TPS niittää mainetta sillä, että seura pyörittää yli sata harrastajakiekkoilijaa, niin en olisi kyllä sitä uskonut.

Aaltosen mukaan TPS on aiemmin profiloitunut enemmän kilpaurheiluseurana, mutta hän pitää tärkeänä, että lajin harrastajapohjaa saadaan laajennettua ja harrastuskynnystä madallettua. Easy Hockey –toiminnan alla TPS:ssä toimii junioriryhmien lisäksi syksyllä alkaneet äijälätkä- ja kelkkakiekkoryhmät. Aaltonen tietää, että toimintaa on mahdollisuus kehittää tulevaisuudessa vielä paljon.

- Tässä on paljon erilaisia mahdollisuuksia esimerkiksi kouluyhteistyön kautta saada enemmän näkyvyyttä ja tiedotettua asiasta. Kyllä me haluamme mahdollistaa vieläkin isommille massoille lajin harrastamisen ja tietysti halutaan myös naisten harrastejääkiekon tänne, Aaltonen kaavailee tulevaisuuden näkymiä Easy Hockey –toiminnasta.

Lue lisää:
- Caruna Easy Hockey ensimmäinen kausi
- Nämä seurat ovat mukana Caruna Easy Hockeyssa

Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppani, sähkönsiirtoyhtiö Caruna jakaa hyvää energiaa mahdollistamalla nuorten ja lasten matalankynnyksen harrastamisen seuroissa ympäri maan.

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta