maanantai, 03 lokakuu 2016 10:57

Lasten ja nuorten Easy Hockey on helppo ja rento tapa harrastaa jääkiekkoa

Kirjoittanut Toimitus

Caruna Easy Hockey vastaa kysyntään lasten ja nuorten rennosta jääkiekon harrastamisesta. Seuroissa tänä syksynä käynnistyvä toiminta on suunnattu 10–17 –vuotiaille, jotka haluavat pelata ilman paineita, keskimäärin kerran viikossa ja muiden harrastusten lomassa harjoitellen.

Jääkiekko on yksi Suomen harrastetuimpia lajeja. Perinteisesti harrastaminen tapahtuu seurassa, tiiviisti harjoitellen ja oman ikäluokan sarjatoiminnassa kilpaillen. Kaikki jääkiekkoa harrastavat eivät kuitenkaan tähtää huipulle tai halua harjoitella montaa kertaa viikossa – osa nuorista haluaa vain pelata.

Myös tutkimukset osoittavat, että lapsia ja nuoria on hyvä kannustaa harrastamaan eri lajeja kattavasti, ja että harrastustoiminnan tulisi pyrkiä monipuolisuuteen. Vastatakseen rennon harrastamisen kysyntään on Suomen Jääkiekkoliitto on rakentanut jäsenseuroilleen Easy Hockey –konseptin, jolla liitto kannustaa seuroja harrastekiekkotoiminnan aloittamiseen ja samalla uusien harrastajien rekrytointiin.

- Easy Hockey on tarkoitettu niille, jotka tykkäävät pelata jääkiekkoa, mutta joilla ei välttämättä ole aikaa tai mahdollisuuksia käydä treeneissä useita kertoja viikossa. Haluamme tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden pelata jääkiekkoa keskimäärin kerran viikossa hauskassa, rennossa ja valvotussa ympäristössä, Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa kertoo.

- Iso kiitos yhteistyökumppanillemme, sähkönsiirtoyhtiö Carunalle, joka on mukana mahdollistamassa nuorille suunnattua hyvän mielen jääkiekkohanketta ympäri Suomen.

Seurojen ilmoittautuminen mukaan Easy Hockey –toimintaan on vielä käynnissä, tällä hetkellä mukaan on lähdössä 37 seuraa.

- Tämä on loistava startti. Uskon, että toiminta laajenee nopeasti kattamaan koko Suomen, sillä tarve helpolle ja kohtuuhintaiselle matalan kynnyksen tuotteelle on huutava, Tervomaa ennakoi. 

Monella paikkakunnalla harjoitukset alkavat tulevana viikonloppuna, mutta mukaan toimintaan pääsee myös kesken kauden. Easy Hockey -harjoitukset toteutetaan pääasiassa pelinä - koko kentän peliä tai pienaluepeliä pelataan noin 70–100% harjoituksen kokonaisajasta. Harjoitusten muu sisältö riippuu osallistujien taitotasosta ja vaihtelee seuroittain. Easy Hockeyn aloittamiseksi ei vaadita aikaisempaa kokemusta jääkiekosta ja varusteiksi osallistujat tarvitsevat vain luistimet, kaulasuojan, jääkiekkomailan ja ristikollisen jääkiekkokypärän.


Katso tästä, mitkä seurat ovat ilmoittautuneet mukaan Easy Hockey -toimintaan kaudelle 2016-17.

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta