lauantai, 17 heinäkuu 2021 12:26

Mikko Koivu mukaan Nuorten Leijonien valmennusryhmään – ”Olen erittäin innossani tästä mahdollisuudesta”

Kirjoittanut Toimitus
Mikko Koivu mukaan Nuorten Leijonien valmennusryhmään – ”Olen erittäin innossani tästä mahdollisuudesta” Pasi Mennander

NHL-uransa viime kaudella päättänyt kevään 2011 MM-kultajoukkueen kapteeni Mikko Koivu liittyy mukaan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmään. Koivu on joukkueen mukana ensimmäisen kerran 23.7. USA:n Plymouthissa.

Paikka valmennusryhmässä aukesi Tuomo Ruudun siirryttyä Florida Panthersin valmennukseen.

- Kartoitimme päävalmentaja Antti Pennasen kanssa tilannetta kun selvisi, ettei Tuomo voi jatkaa Nuorten Leijonien mukana. Hienoa, että saimme Mikon mukaan ja asiat järjestymään. Mikon sydän sykkii maajoukkueelle ja hänellä on valtava määrä kokemusta, josta nuoret pelaajamme voivat ammentaa, GM Kimmo Oikarinen iloitsee.

- Juteltuani useamman kerran Mikon kanssa tulin vakuuttuneeksi siitä, kuinka kovasti Mikko haluaa olla mukana ja sitoutua prosessiimme. Valmennus on tiimityötä, päävalmentaja Pennanen toteaa.

Koivu itse odottaa uutta pestiään innolla.

- Olen erittäin innossani tästä mahdollisuudesta. Leijonat on aina ollut minulle sydämen asia. En malta odottaa, että pääsen tutustumaan pelaajiin ja auttamaan heitä, Koivu kommentoi.

Koivu täydentää valmennustiimiä omassa roolissaan.

- Hänen vastuulleen tulevat erikoistilanteet ja pelaajien henkilökohtainen auttaminen, Pennanen listaa.

- Joukkueen matka kohti vuodenvaihteen MM-kisoja on alkanut ja viimeiset palaset on nyt saatu paikoilleen. Jokainen johtoryhmäläinen tietää vastuunsa ja roolinsa ja yhdessä olemme parempia, GM Kimmo Oikarinen päättää.

Alle 20-vuotiaiden ikäluokan kärkipelaajat kokoontuvat viikonloppuna Vierumäelle kahden joukkueen voimin. Leirille on kutsuttu yhteensä 50 Nuorta Leijonaa, jotka on jaettu U20- ja U19-joukkueisiin. U20-joukkue leireilee Vierumäellä 17.–21., U19-joukkue 18.–22. heinäkuuta.

kevään 2011 MM-kultajoukkueen kapteeniMolemmat joukkueet pelaavat leirinsä aikana ottelut Tshekin ja Sveitsin U20-maajoukkueita vastaan, otteluiden seuranta löytyy Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.

Keskiviikkona 21.7. nimetään pelaajat, jotka kaksi päivää myöhemmin matkustavat USA:n Plymouthissa pelattavaan kansainväliseen U20-turnaukseen. Joukkueeseen valitaan yhteensä 25 pelaajaa.

Lue lisää:
- Vierumäen U20- ja U19-joukkueiden nimilistat