torstai, 07 helmikuu 2019 22:03

Suomi hävisi niukasti Turussa - Maalivahti Stephane Charlin Nuorten Leijonien kiusana

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Sveitsi kaatoi Suomen maalein 3–2 torstain iltaottelussa Turun Kupittaalla pelattavassa alle 20-vuotiaiden viiden maan turnauksessa.

Ansaitusti joukkueensa parhaana pelaajana palkittu Sveitsin maalivahti Stephane Charlin oli ottelun hahmo, hän ehti kiekon tielle 28 kertaa. Suomi onnistui ohittamaan hänet kahdesti ylivoimalla. Ensin toisessa erässä Aleks Haatanen ja Otto Kivenmäki petasivat paikan Matias Myllykivelle, joka napautti maalin edestä 1–2-kavennuksen. Kolmannessa erässä Kivenmäki survoi kiekon ruuhkan takaa maalin kattoon.

Suomen maalissa pelanneelle Justus Annuselle iltapuhde oli vaikea, kun Suomi vyörytti pitkiä jaksoja peliä Sveitsin kenttäpäädyssä eikä tilanteita juuri ollut. Sveitsin Gianluca Barbei ja voittomaalin iskenyt Jesse Tanner rokottivat armotta kahdesti läpiajosta. Yhden maalin teki Gian-Marco Wetter vanhanaikaisella.

Tappiostaan huolimatta Suomen peli-ilme oli iloinen ja joukkue loi paljon laadukkaita maalipaikkoja. Tänään Sveitsi puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti koko viisikolla ja se takasi voiton.

Nuoret Leijonat viettää perjantaina välipäivää ja kohtaa seuraavassa ottelussa Saksan lauantaina 9. helmikuuta kello 14 Marli Areenalla.

Ottelun Suomi–Sveitsi tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia