lauantai, 07 huhtikuu 2018 08:25

Nuoret Leijonat avasi turnauksensa voitolla Venäjästä - "Pelasimme loistavalla työmoraalilla"

Kirjoittanut Aki Näykki

Suomen nuorten maajoukkue pelaa viikonloppuna neljän maan turnauksessa Tshekin Hodoninissa. Vastaan turnauksessa asettuvat Venäjä, Slovakia ja isäntämaa Tshekki.

Suomen joukkueessa on useita ensikertalaisia, joilla on nyt hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä tulevan kauden MM-projektia varten. Nuoret leijonat matkustivat Tshekkiin keskiviikkona ja ehtivät harjoittelemaan samana iltana sekä torstaina.

Avauspelissään perjantaina Nuoret Leijonat kohtasivat Venäjän. Ottelun avauserän alkupuoli oli selvää Venäjän hallintaa, kaksi peräkkäistä jäähyä sotki Suomen peliä ja Venäjä pääsi myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä Suomen päätyyn. Tiivis puolustaminen piti kuitenkin vastustajan poissa parhailta maalintekosektoreilta ja lopusta piti huolen maalissa pelannut Filip Lindberg.

Erän edetessä Suomi pääsi paremmin peliin mukaan ja loikin muutaman huippupaikan Venäjän maalille. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiseen erään Suomi tuli selvästi energisempänä ja onnistuikin maalinteossa erän alussa. Janne Jokinen kaivoi kiekon päädyssä Jesse Ylöselle, jonka syöttö löysi maalin edestä kapteeni Joni Ikosen, joka siirsi Suomen 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen Suomi hallitsi peliä ja vain kolme minuuttia myöhemmin Ylönen tarjoili Oskari Laaksoselle paikan ladata sydämensä kyllyydestä kiekon Venäjän maalin ylänurkkaan. Pari minuuttia tästä Suomen alivoima nukahti hieman ja Venäjä pääsi kaventamaan pelin.

Tämän jälkeen ottelu oli hyvin tasainen, suurta määrää maalipaikkoja ei syntynyt kummallekaan. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hyvin ja lisämaaleja ottelussa ei enää nähty. Näin Nuoret Leijonat aloitti turnauksen arvokkaalla voitolla itänaapurista.

Pelin jälkeen joukkueen valmentajista Olli Salo oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen:
- Pelaajat olivat pelissä loistavalla työmoraalilla. Pystyimme paineistamaan Venäjän puolustajia ja saamaan hyviä riistoja ja sitä kautta hallintaa ottelusta. Puolustimme tiiviisti eikä vastustaja päässyt meidän ytimeen.

Turnaus jatkuu Nuorten Leijonien osalta lauantaina ottelulla Slovakiaa vastaan kello 16:00 Suomen aikaa.

Kirjoittaja on Nuorten Leijonien maalivahtivalmentaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Suomen joukkue Tshekin-turnauksessa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä