maanantai, 19 helmikuu 2018 18:16

Nuoret Leijonat päätti turnauksensa voitolla - Lopputaulukossa tasapisteisiin Ruotsin ja Tshekin kanssa

Kirjoittanut Aki Näykki

Tshekissä pelatun U20-turnauksen päätöspäivänä sunnuntaina Nuoret Leijonat kohtasivat puolen päivän pelissä Sveitsin. Ottelun alkamisajankohta oli varsin aikainen 12.30, mikä tarkoittikin pelaajille aikaista aamupalaa ja aamureippailua kevättä huokuvassa aurinkoisessa Hradec Kralovessa.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi vahvasti Suomen komennossa, vauhdikas hyökkäyspelaaminen koko viisikon voimin oli liikaa Sveitsille ja maalihanat avasi Aleksi Klemetti näyttävän suoran hyökkäyksen päätteeksi. Jesse Ylönen lisäsi Suomen johtoa ylivoimalla laukomalla kiekon poikittaisliikkeestä ylänurkkaan.

Erän lopulla Sveitsi sai kaksi läpiajoa Suomen menetyksistä. Suomen maalilla Filip Lindberg torjui molemmat, mutta toisessa läpiajossa tapahtuneen rikkeen vuoksi Sveitsille tuomittiin rangaistuslaukaus. Kolmatta läpiajoa Lindberg ei enää kyennyt torjumaan, joten erätauolle mentiin 2-1-tilanteessa.

Toinen erä oli turnauksen heikoin kakkoserä Suomelta. Tähän asti turnauksessa Suomi on kyennyt toisen erän hyvällä vaihtamisella ja pitkillä hyökkäyksillä ottamaan komennon pelin rytmistä. Nyt tähän kyettiin vain hetkellisesti. Tämä johti myös Suomen kolmanteen maaliin. Jesse Koskenkorvan ketju vyörytti pitkän hyökkäyksen Sveitsin päätyyn ja uudesta tuoreesta ketjusta Santeri Aalto iski rebound-kiekon maaliin. Sveitsi onnistui myös maalinteossa ylivoimalla toisessa erässä. Näin kolmanteen erään siirryttiin tiukassa 3-2-tilanteessa.

Kolmas erä oli Suomelta erittäin vahva ja tylyn pelaamisen erä. Käkikellomaan pelaajat eivät saaneet kiriä aikaan Nuorten Leijonien energisen karvaamisen ja kiekon kontrolloinnin ansiosta. Kolmannen erän lukemat 3-0 kertovat kaiken erän kulusta.

Maalinteossa kolmannessa erässä onnistuivat toistamiseen ottelussa maalannut Klemetti, komealla soolollaan uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin tehnyt Olli Maansaari sekä siniviivalta vahvan nousun päätteeksi Bernard Isiguzo.

Kokonaisuutena turnauksen anti oli erittäin positiivinen. Lopullisessa taulukossa Suomi oli kolmas tasapisteissä Ruotsin ja Tshekin kanssa. Ruotsi voitti turnauksen keskinäisten ottelujen maalieron ollessa +1, Tshekki kiilasi kakkoseksi ennen Suomea, jonka maaliero oli -1 keskinäisissä otteluissa.

Ennen kaikkea joukkueen energinen, raikas ja rohkea peli-ilme teki viikon aikana vaikutuksen. Viimeisessä ottelussa viikon rasitukset näkyivät ja tuntuivat, mutta pelaajat löivät vielä parasta pöytään viimeisessä erässä.

Joukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas oli tyytyväinen turnauksen antiin.

- Joukkue oli erittäin sitoutunut, oli hienoa nähdä isoa sydäntä ja loppuun asti tekemistä. Työmäärä, sitoutuminen ja kamppailuvalmius ovat sitä luokkaa, että annamme itsellemme mahdollisuuden voittaa kansainvälisiä pelejä. Saimme turnauksessa erittäin arvokasta tietoa pelaajista nyt alkaneeseen uuteen projektiin, analysoi Prahan lentokentältä tavoitettu Ahokas.

- Oli mukavaa seurata pelaajien ennakkoluulottomuutta ja aitoa heittäytymistä viikon aikana niin peleissä kuin pelien ulkopuolella, päätti Ahokas.

Pelin jälkeen joukkue suuntasi vauhdikkaasti kohti Prahaa ja kotimatkaa. Pelaajilla arki jatkuu heti alkuviikosta seuroissa ja sarjoissa, joiden parhaat hetket alkavat kevään tullen lähentyä.

Nuoret Leijonat kokoontuvat kevätkaudella vielä huhtikuussa, jolloin pelataan jälleen Tshekissä, tällä kertaa neljän maan turnausta.

Kirjoittaja on Nuorten Leijonien maalivahtivalmentaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä