lauantai, 17 helmikuu 2018 10:06

Nuoret Leijonat voittoon Saksasta vahvalla hyökkäyspelillä - "Pelasimme yhdessä laadukasta jääkiekkoa"

Kirjoittanut Aki Näykki
Kuva Nuorten Leijonien harjoituksista - vain maalivahdit jäällä. Kuva Nuorten Leijonien harjoituksista - vain maalivahdit jäällä. Aki Näykki

Hradec Kralovessa pelattavan U20-turnauksen perjantain ohjelmassa Nuorilla Leijonilla oli ottelu Saksaa vastaan.

Joukkueen valmistautuminen otteluun kahden pelipäivän jälkeen oli normaalista poikkeava. Joukkueena ei käyty jäällä, pelkästään maalivahdit kävivät lyhyen jääharjoituksen, kun muut pelaajat tekivät avaavan ja valmistavan fysiikkaharjoituksen fysioterapeutti Mika Rouhiaisen johdolla.

- Kun pelataan neljä peliä viiteen päivään, on tärkeintä pitää huoli siitä, että jokaisen henkiset ja fyysiset energiavarastot ovat täynnä peleissä. Tässä vaiheessa joukkuetta palveli parhaiten kevyt jumppa, jossa avataan paikkoja kahden pelin rasituksista ja samalla valmistetaan kroppaa illan peliin, kertoi Mika Rouhiainen.


 

Itse ottelussa ensimmäinen erä oli Suomelta tahmeaa pelaamista, vaikkakin joukkue siirtyi 2-0-johtoon. Maalinteossa ensimmäisessä erässä onnistuivat Aarne Talvitie sekä komealla rannelaukauksella Aatu Luusuaniemi.

Johtoasema laski hieman Nuorten Leijonien tempoa ja Saksa pääsikin kaventamaan erän lopulla.

Toiseen erään joukkue paransi selkeästi työmääräänsä ja tekemisen laatua. Toinen erä olikin selkeästi Suomen erä, vahva pelin kääntäminen ja liikkuva hyökkäysalueen peli imi Saksan pelaajista energiaa, kun taas Suomi pääsi pyörittämään nopeaa vaihtorytmiä.

Suomi iski kaksi maalia toisessa erässä, Aatu Luusuaniemi iski Eetu Päkkilän laukauksen reboundin sisään ja Erkka Seppälä näytti loistavaa pelin lukuaan alivoiman jäännössekunneilla katkaisemallaan syötöllä tehden varman maalin läpiajosta.

Kolmannen erän alkupuolella Saksa kykeni luomaan paikkoja Suomen maalille ja kavensikin pelin neljän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Nuoret Leijonat lisäsivät kaasua ja ottelun lopun Suomi pelasi vakuuttavaa peliä johtoasemassa. Kolmannessa eässä maalit mieheen iskivät Jesse Ylönen sekä saman miehen loistavasta tarjoilusta Jesse Koskenkorva. Suomen maalilla Daniel Lebedeff torjui ainoastaan 11 kertaa, tosin osa näistä oli erittäin laadukkaita maalipaikkoja.

Suomen joukkueen valmentajista Saksassakin valmentanut Saku Martikainen oli tyytyväinen joukkueen jaksamisesta ja liikkumisesta.

- Olimme energisiä ja jaksoimme liikkua terävästi. Pelasimme yhdessä laadukasta jääkiekkoa, kommentoi Martikainen.

Lauantaina Nuoret Leijonat viettää vapaapäivää harjoitusten merkeissä sekä päivällistä Hradec Kraloven idyllisessä vanhassa kaupungissa nauttien.

Kirjoittaja on Nuorten Leijonien maalivahtivalmentaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Kaikki U20-uutiset Leijonat.fi:ssä