keskiviikko, 14 helmikuu 2018 21:42

U20: Nuoret Leijonat voittoon Ruotsista turnausavauksessa - "Onnistujia laajalla rintamalla"

Kirjoittanut Aki Näykki
Nuoret Leijonat voittorutiineissaan kopissa pelin jälkeen. Nuoret Leijonat voittorutiineissaan kopissa pelin jälkeen. Aki Näykki

Nuorten Leijonien uusi kausi on päässyt vauhtiin viiden maan turnauksessa Tshekin Hradec Kralovessa. Avausottelussa keskiviikkona Suomi kohtasi länsinaapuri Ruotsin. Molemmilla joukkueilla on turnauksessa paljon uusia pelaajia, reilu kuukausi sitten päättyneiden MM-kisojen joukkueista kummallakaan ei ole turnauksessa yhtään pelaajaa.

Suomi pääsi harjoittelemaan koko joukkueella ensimmäistä kertaa pelipäivän aamujäillä, osa joukkueesta saapui Tshekkiin vasta maanantai-illan ja tiistaipäivän aikana ylioppilaskirjoitusten vuoksi.

Suomi oli läpi ottelun erittäin aktiivinen ja siirtyikin johtoon ensimmäisessä erässä Aarne Talvitien komealla one-timerilla ensimmäisessä erässä. Maalin jälkeen Suomi hallitsi ottelua, mutta Ruotsi onnistui tasoittamaan Suomen lepsun hyökkäysalueen pelaamisen ansiosta. Erätauolle siirryttiin kuitenkin Suomen 2-1-johdossa, kun Talvitie ohjasi maalin edestä ylivoimalla Joona Riekkisen laukauksen verkkoon.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli selvät hallintajaksot, joukkueet onnistuivat pitkissä hyökkäyksissä ja pääsivät vaihtamaan tuoreita pelaajia hyökkäysalueelta. Ruotsi tasoitti pelin ylivoimalla hieman ennen ottelun puoltaväliä. Nopeasti tasoitusmaalin jälkeen Bernard Isiguzo iski kuitenkin Suomen jälleen johtoon Jesse Koskenkorvan ja Aatu Luusuaniemen esityöstä. Isiguzon maali jäi ottelun voittomaaliksi, Aleksi Klemetin iskiessä loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin kolmannen erän lopussa.

Onnistujia Suomen joukkueessa oli laajalla rintamalla. Valmennuksen mieltä lämmittää erityisesti joukkueen ilme ja ilmapiiri. Pelaajista paistaa pelirohkeus, joukkue on aktiivinen, aloitteellinen ja uskaltaa pelata yhdessä aktiivista jääkiekkoa. Maalissa Daniel Lebedeff pelasi varman ja tasapainoisen ottelun.

Suomen ottelut turnauksessa jatkuvat torstaina ottelulla isäntämaa Tshekkiä vastaan. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa ja sitä voi seurata livenä osoitteessa http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4015.

Kirjoittaja on Nuorten Leijonien maalivahtivalmentaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä