perjantai, 01 tammikuu 2016 23:08

MM-kisat vaparina: Päivä 7 - Mitä me sitten oikeasti tehdään?

Kirjoittanut Johanna Reponen

Mediakeskuksessa on käytännössä kolme vuoroa ja näiden mukaiset, toisistaan hieman eroavat työtehtävät. Mediakeskus-vuorossa työpisteenä on infotiski keskellä keskusta.

Jo sana info antaa hieman viittausta siihen mistä on kyse eli median auttamista ja kysymyksiin vastaamista. Tähän mennessä yleisimmät kysymykset, joita itse olen kuullut ovat: "Onko kahvia?" ja "Miten pääsen paikasta A paikkaan B?" Toki mediakeskuksessa hoidamme myös käytännön asioita, kuten valokuvaajien kuvauspaikkojen varaamisen, ja Hartwallilla ruokalippujen myynnin. Mutta yksi tärkeimmistä tehtävistä on sähköpostin päivitys. Sähköpostiin tulee milloin mitäkin: päivittyneet treenilistat, infoa medialle suunnatuista asioista, kuten tiedotustilaisuuksista, akkreditointipyyntöjä, valokuvauspaikkavarauksia ja vapareiden kysymyksiä.

Mediakeskuksen toinen vuoro on niin sanottu Copy-vuoro, tunnetaan myös nimellä juoksuvuoro. Nimensä mukaisesti tiedossa on kopioimista. Ennen peliä, joukkueiden kokoonpanojen tullessa printtaamme ne ja laitamme nivaskan tuohon surullisen kuuluisaan Ikea-hyllykköön. Pelien aikana hoidamme Game Summaryiden eli pelitapahtumat sisältävien tiedostojen tulostuksen joka erän jälkeen. Tilastojen tulossa voi kestää muutamasta minuutista lähes kymmeneen minuuttiin, ja mitä kauemmin kestää, sitä nopeammin meidän täytyy toimia. Ja tuosta päästään siihen juoksuosuuteen. Tlastot toimitetaan muun muassa kommentaattoreille katsomoon, ja nämä tarvitsevat ne niin pian kuin mahdollista, joten se tietää juoksemista. Joten jos käytävillä näkyy juoksevia vapareita erätauon aikana, ovat he todennäköisesti viemässä statistiikkaa ympäri hallia.

Kolmas vuoro on Mixed Zone nimellä, ja työ tapahtuukin suurimmaksi osaksi median pelaajahaastattelupisteellä, Mixed Zonella. Alhaalla voi olla aikamoinen kaaos, kun kymmenet median edustajat parveilevat kapealla käytävällä tavoitteenaan saada tähtipelaajat haastatteluun ja kuvaan. Vaparit toimivat MZ:lla yleisinä tilanteen seuraajina ja varmistavat, että kaikki sujuu hyvin, ilman suurempaa showta. Toinen tehtävämme on kerätä median haastattelupyynnöt, jotta joukkueen Media Manager osaa tuoda oikeat pelaajat haastatteluun. Hartwallilla tosin kaikki pelaajat kävelevät joka tapauksessa Mixed Zonen lävitse poistuessaan jäältä pelien jälkeen.

Helsingin jäähallilla mediakeskuksessa on yleisesti ottaen rauhallista, ja niin Copy kuin MZ vuoro ovat vain pelien aikana ja lopussa tapahtuvaa, joten kaikki me olemme siinä infotiskillä pyörimässä, aktiivisesti sähköpostia päivittäen ja odottaen tehtävää. Mutta tämä rauhallisuus antaa meille täydellisen tilanteen tutustua toisiimme ja jutella yhteisestä intohimosta, jääkiekosta.

 

Nuorten MM-kisoissa vapaaehtoisina toimivat Johanna Reponen ja Heidi Hautamäki raportoivat kisoistaan vapaaehtoisena Leijonat.fi -sivuilla päivittäin ilmestyvän blogin kautta. Yhdentoista kisapäivän mittainen blogi kertoo kahden vapaehtoisen kisatarinan, yhteensä Nuorten MM-kisoissa työskentelee noin 400 vapaaehtoistyöntekijää erilaisissa tehtävissä.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

25.08.-30.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Lappeenranta & Imatra


Kauden muut tapahtumat vahvistetaan myöhemmin.