perjantai, 01 tammikuu 2016 15:44

Ruotsi tappioitta puolivälieriin - "Jokainen voitto tekee joukkueesta vahvemman"

Kirjoittanut Hanni Hopsu
Ruotsi juhli alkulohkossa. Artikkelin kuvat: Matti Nenonen. Ruotsi juhli alkulohkossa. Artikkelin kuvat: Matti Nenonen.

A-lohkon päätösottelussa Helsingin Jäähallilla Ruotsi riehaannutti sinikeltaisen yleisön päättämällä alkusarjansa 2-5-voittoon Kanadasta. Ruotsi marssi lohkovoittoon häviämättä neljästä pelistä yhtäkään.

Kanada tuli peliin kovalla vauhdilla ja fyysisesti niin kuin joukkueen pelaajat aamulla olivat lupailleetkin, mutta Ruotsin peliä vaahteralehdet eivät kyenneet siten horjuttamaan.  Sen sijaan kanadalaiset istuivat rangaistusaitiossa 20 minuutin edestä, kun taas Ruotsi kärsi jäähyjä 14 minuuttia. Ruotsi onnistui maalinteossa ylivoimalla kolmesti, Kanada kerran. 

Kanadalaisten painaessa maila kolmantena jalkana ja taklatessa minkä jaksoivat, sinikeltaiset pitivät päänsä kylmänä ja iskivät kaksi maalia avauserän ensimmäiseen puoliskoon. Ensin osui joukkueen pistenikkari Alexander Nylander ylivoimalla ajassa 4.37 ja ajassa 07.08 oli sitten Gustav Forslingin vuoro pistää kiekko häkkiin niinikään ylivoimalla – Kanadan neljä jäähyä 10 minuuttiin kostautuivat. 

- Kurinalaisuus on tärkeää tottakai, mutta me pelaamme kovaa peliä ja toisinaan se johtaa jäähyihin. Tänään tuntui, että liiaksikin. Emme lähde kuitenkaan muuttamaan pelityyliämme sillä fyysinen peli on vahvuutemme, sytymme siitä ja alamme saada enemmän maalintekopaikkoja sen myötä, Kanadan hyökkääjä Mitch Marner kommentoi.

Ruotsin 0-2-osuma hieman rauhoitti kanadalaisia. Punapaidat alkoivat keskittyä hyökkäysten vyöryttämiseen kohti Linus Söderströmin vartioimaa maalia, mutta Ruotsin puolustus oli tiivis ja nekin laukaukset mitä maalille asti saatiin, huippuottelun pelannut Söderström kaappasi kylmänrauhallisesti. 

Ajassa 15.51 Mitchell Stephsens sitten vihdoin räjäytti noin 4000-päisen kanadalaisyleisön huutoon kaventamalla 1-2:een ja tuoden siten Kanadan takaisin peliin – ainakin hetkellisesti. 

Myös joukkueiden kannattajat mittelivät paremmuudestaan erätauolla.

Toisessa erässä Ruotsin vahva puolustuspeli jatkui ja Kanadan hyökkäyspeli yski. Suurin osa laukauksista kilpistyi sinikeltaisiin pelaajiin tai sutaistiin ohi maalin. Syötöt eivät tahtoneet löytää osoitteisiinsa ja maalinedustalla hävittiin kaksinkamppailut. 

- Kaukalon kokoon on ollut hieman hankala totutella, mutta luulen, että ehkä suurin ongelmamme on, ettemme ole ennen pelanneet juurikaan yhdessä. Joukkueessa on valtavasti taitoa, muttemme ole vielä onnistuneet löytämään kemiaa, jolla saisimme kaiken taidon ja potentiaalin käyttöömme, Marner pohti syitä Kanadan koneen yskimiselle. 

Niinpä maalinteossa onnistui vain Ruotsin Adrian Kempe, joka siirsi joukkueensa 1-3-johtoon ylivoimamaalillaan. 

Päätöserässä Kanada ei missään vaiheessa päässyt peliin mukaan. Anton Karlssonin 1-4-maali ajassa 47.09 sai toiveikkaimmatkin kanadalaisfanit istahtamaan alas ja vaipumaan hiljaisuuteen. Mitch Marnerin 2-4-kavennus kahden miehen ylivoimalla oli laiha lohtu, sillä se jäi myös Kanadan viimeiseksi maaliksi. 

Rasmus Asplund sai kunnian käydä sipaisemassa kiekko tyhjään maaliin ja sinetöidä Ruotsin voitto lukemin 2-5. 

- Lukemat 2-5 kertovat siitä, ettemme voi olla tyytyväisiä peliimme. Pelaamme kuitenkin lauantaina puolivälierissä ja tämä on nyt yhden ottelun turnaus – kuka tahansa voi voittaa ja pelata mitalipeleissä, alkusarjan voitoilla tai tappioilla ei enää ole merkitystä, Kanadan Roland McKeown sanaili ja jatkoi: 

- Me pääsemme pelaamaan täpötäydessä hallissa ja paine on kotijoukkue Suomella. Kaikki paine mikä meidän harteillamme on ollut on nyt poissa. Siitä tulee upea ottelu. 

- Kanadan voittaminen oli todella tärkeää meille. Jokainen voitto tekee joukkueesta vahvemman ja lisää itseluottamustamme ja uskoamme itseemme. Saamme niistä paljon energiaa, Ruotsin Anton Karlsson tuumi.

Ruotsi menetti turnauksen alla puolustaja Sebastian Ahon ja hyökkääjä William Nylander loukkaantui ensimmäisessä ottelussa. Se ei kuitenkaan ole sinikeltaisten vauhtia hidastanut – neljä voittoa neljästä alkusarjan pelistä kertoo siitä. 

- Menetimme kaksi hyvää pelaajaa loukkaantumisten myötä ja toivomme, että he olisivat täällä kanssamme. Mutta meidän on mentävä eteenpäin. Jokaisen jätkän on pelattava parhaimmalla tasollaan, sillä menetimme kaksi avainpelaajaamme, Karlsson totesi. 

Ruotsi kohtaa lauantaina puolivälierissä Slovakian ja Kanada taistelee mitalipeleihin pääsystä Suomea vastaan. 

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.