perjantai, 09 tammikuu 2015 14:24

U20 // Sami Niku: ”Samalla tavalla pelataan jääkiekkoa ja valmistaudutaan otteluihin kuin muuallakin”

Kirjoittanut
Viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Suomen ja Sami Nikun pelit päättyivät neljännesfinaaleissa Ruotsin käsittelyssä, ja nyt Suomelle kävi samoin myös alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Suomen ja Sami Nikun pelit päättyivät neljännesfinaaleissa Ruotsin käsittelyssä, ja nyt Suomelle kävi samoin myös alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Pasi Mennander

Puolustaja Sami Nikun vastuu viikko sitten Suomen osalta päättyneissä nuorten MM-kilpailuissa jäi vähiin, mutta kotimaan sarjoissa Liigassa ja Mestiksessä kausi on kulkenut hyvin.

JYPin riveissä 18-vuotiaalle puolustajalle on kertynyt kaksitoista Liigan runkosarjaottelua. Peliaikaa nuorukainen on saanut kymmenkunta minuuttia per ottelu, ja lisäksi hän on saalistanut yhden syöttöpisteen.

Sarjaporrasta alempana Mestiksessä JYP-Akatemian riveissä yhdeksässätoista ottelussa on kertynyt tehot 2+10=12, ja nuoren miehen plusmiinuslukema +14 on sarjan seitsemänneksi paras.

- Nuorten MM-kilpailuissa peliaika jäi vähäiseksi, mutta uskomaton kokemus se turnaus oli silti. Kyseessähän on arvokkain junioriturnaus mikä on olemassa, Niku tuumi jyväskyläläisen Radio Kompassin haastattelussa.

Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan Niku pelasi vain muutaman vaihdon, mutta Slovakiaa vastaan vastuuta tuli enemmän.

- Slovakiaa vastaan sain hyvin peliaikaa ja pääsin pelaamaan omilla vahvuuksillani. Kyllä se Kanada-ottelukin oli hieno kokemus, koska yleisöä oli paljon. Suuresta yleisöstä huolimatta samalla tavalla siellä pelataan jääkiekkoa ja valmistaudutaan otteluihin kuin muuallakin.

Ikänsä puolesta Niku voi pelata nuorten MM-kilpailuissa vuoden päästäkin. Tuolloin pelataan Helsingissä.

- Hieno olisi päästä kotikisoihin pelaamaan, Niku päättää.

Kuuntele koko haastattelu Radio Kompassin verkkosivuilla.