maanantai, 19 tammikuu 2015 21:07

Jukka Jalosesta Nuorten Leijonien päävalmentaja

Kirjoittanut Leijonat.fi toimitus
Jukka Jalonen. Jukka Jalonen.

Jukka Jalonen korvaa Hannu Jortikan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Jalosen valmennusvastuu alkaa helmikuun alussa ja ulottuu vuoden vaihteessa Helsingissä pelattaviin Nuorten MM-kisoihin.

Jalonen toimi A-maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2008–2013 ja johdatti Leijonat vuonna 2011 maailmanmestaruuteen. MM-kullan lisäksi Leijonat ylsi Jalosen alaisuudessa olympiapronssille Vancouverissa vuonna 2010.

MM-kotikisoihin päättyneen Leijona-pestin jälkeen Jalonen valmensi KHL-joukkue SKA Pietaria. Nyt akut on ladattu ja Jalonen ottaa uuden pestin innostuneena vastaan.

- Nuoret Leijonat ja MM-kotikisat on yhdistelmä, josta ei valmentajana voi kuin syttyä. Myönteinen vastaus oli helppo antaa, kun minuun oltiin asiasta yhteydessä, Jukka Jalonen kertoo.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola toivottaa Jukka Jalosen lämpimästi tervetulleeksi takaisin Leijona-valmennukseen kahden vuoden tauon jälkeen.
- Saimme MM-kotikisoihin valmistautuville alle 20-vuotiaille parhaan mahdollisen valmentajan.

Uuden valmentajan etsiminen tuli ajankohtaiseksi kun Nuoria Leijonia Kanadan MM-kisoissa luotsannut Hannu Jortikka irtisanoutui tehtävästään.
- Iso kiitos Hannulle työstä suomalaisen jääkiekon eteen, Kummola kiittää Jortikkaa.

2016 Nuorten MM-kisat Helsingissä 26.12.2015-5.1.2016 - Catch the game!

 

 

Etsi sivustolta