torstai, 06 maaliskuu 2014 00:00

U20 MM-kulta: Mistä mestarit tulivat?

Kirjoittanut Toimitus
Tässä maailmanmestareiden seurat F- ja A-junioreina. Kartassa näkyvät pelaajien lähtöseurojen paikkakunnat. Tässä maailmanmestareiden seurat F- ja A-junioreina. Kartassa näkyvät pelaajien lähtöseurojen paikkakunnat.

Millainen oli Nuorten Leijonien matka maailmanmestareiksi? Selvitimme pelaajien seurat F-junioreista tähän kauteen. Seuralista on mielenkiintoinen, mukana on pieniä kasvattajaseuroja ja suurten kiekkokeskusten Liiga-organisaatioita.

Esimerkiksi Rasmus Kulmalan lähtöseura on loimaalainen Loimi-Kiekko. Loimaalta hänen polkunsa vei Forssan kautta Turkuun.
Maalivahti Janne Juvosen polku Nuoriin Leijoniin käynnistyi Joensuun kupeesta Eno Jetsistä. D-juniori-iässä hän siirtyi Jokipoikiin ja B-juniorina edelleen Lahteen.

Saku Kinnunen on lähtöisin Kajaanin itäpuolelta Kuhmosta. KIVA HT:sta alkanut ura on vienyt hänet KalPan Liiga-miehistöön.

Kolmella pelaajalla polku on ollut luotisuora. Ville Husso on edustanut F-junioreista alkaen HIFK:ta, Topi Nättisen seura on ollut JYP ja Juuso Vainion HPK. Juuso Ikonen kulki läpi Bluesin ikäkausiputken tämän kauden syksyyn asti, Rasmus Ristolainen puolestaan kantoi F-junioreista eteenpäin TPS:n paitaa ennen siirtymistään tälle kaudelle NHL:ään.
 

 

Olympialaisten ja Pohjola-leirin jälkimainingeissa Leijonat-toimitus palaa ajassa pari kuukautta taaksepäin, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuteen. Käymme tällä viikolla läpi mestareiden taustoja, esittelemme valmennuksen käytössä ollutta profilointimenetelmää ja kerromme jääkiekko- ja urheiluvaikuttajien näkemyksiä Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden merkityksestä Suomi-kiekolle.
 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia