perjantai, 07 maaliskuu 2014 00:00

U20 MM-kullan merkitys Suomi-kiekolle

Kirjoittanut Toimitus

Kysyimme jääkiekko- ja urheiluvaikuttajilta heidän näkemystään Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden merkityksestä Suomi-kiekolle. Tänään vastausvuorossa ovat Suomen Jääkiekkoliiton urheilutoimenjohtaja Timo Bäckman, juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa ja 2014 alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen pääsihteeri Kimmo Oikarinen.

Timo Bäckman:

- Mestaruus toimii esimerkkinä suomalaiselle juniorityölle ja kaikille vapaaehtoisille, jotka päivittäin tekevät töitä lajin eteen kentällä. Se työ kannattaa, nuorten eteen kannattaa tehdä töitä.
- MM-turnauksissa marginaalit ovat pieniä ja jälleen kerran tärkeässä roolissa menestyksessämme oli joukkueena pelaaminen. Pelaajien ja johtoryhmän yhteistyö on aina ollut vahvuutemme ja sitä se oli nytkin.

 

Turkka Tervomaa:
- Uskon, että isoin juttu tässä mestaruudessa on se, että se antaa lapsille ja nuorille uutta intoa harrastaa jääkiekkoa. Heillä on mahdollisuus voittaa mitä vain. Hienoa oli myös se, että nuorten voittama mestaruus näyttikin nuorten mestaruudelta.

Kimmo Oikarinen:

- Mestaruuden merkitys on äärettömän suuri. Nuorten kiekkoilu saavutti nyt oikean arvonsa osana Suomi-kiekkoa. Toivon, että ihmiset ymmärtävät, miten hieno asia tämä mestaruus oli. Se antaa myös inspiraatiota kevään alle 18-vuotiaiden MM-kotikisoille.
 

 

Olympialaisten ja Pohjola-leirin jälkimainingeissa Leijonat-toimitus palaa ajassa pari kuukautta taaksepäin, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuteen. Käymme tällä viikolla läpi mestareiden taustoja, esittelemme valmennuksen käytössä ollutta profilointimenetelmää ja kerromme jääkiekko- ja urheiluvaikuttajien näkemyksiä Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden merkityksestä Suomi-kiekolle.