perjantai, 09 touko 2014 20:52

Nuorten Leijonien lounaspöytä on nähnyt monet kiivaat poliittisen väännöt - "Kovimmat neuvottelut käydään täällä"

Kirjoittanut

Nuorten Leijonien MM-joukkueen lounastapaaminen pääministeri Jyrki Kataisen kanssa järjestettiin pääministerin virka-asunnolla Helsingin Kesärannassa. Katainen kertoi tapaamisen alussa värikkäitä tarinoita kiinteistön historiasta.

- Kaikki kovimmat hallituksen sisäiset neuvottelut käydään tämän pöydän ääressä. Yleensä istutaan aamuyöhön, ja mitä vaikeampi asia, sen pidempään menee, Katainen kertoi.

Kesäranta on usein näyttämönä myös kansainvälisten vieraiden saapuessa Suomeen. Vieraita on isännöity lukemattomia kertoja myös Kesärannan saunassa, jota Katainen kuvaili "tämän paikan sydämeksi".
 

Kesärannan "sydän".
 

- Urho Kekkonen rakennutti saunan vuonna 1953 toimiessaan pääministerinä. Se on perinteinen sauna, ei mitenkään pramea, mutta erittäin hyvin toimiva.

Kesäranta rakennettiin alunperin yksityishenkilön huvilaksi, ja vuosien varrella se laajennettiin nykyiseen muotoonsa. Ennen itsenäisyyden aikaa se toimi venäläisen kenraalikuvernöörin asuntona. Tuon ajan asukkaista kuuluisin lienee Nikolai Bobrikov, joka kuitenkin asui talossa vain hetken - suomalaisen aktivistin Eugen Schaumanin takia.

• Kesärannasta kerrotaan valtioneuvoston kanslian sivuilla