maanantai, 10 helmikuu 2014 12:08

U20: Maalivahdit hyvässä iskussa Suomen turnauksessa

Kirjoittanut
Suomen maalivahti Kevin Lankinen (vas.) ja ruotsalaisvirkaveli Samuel Ward. Suomen maalivahti Kevin Lankinen (vas.) ja ruotsalaisvirkaveli Samuel Ward. Jukka Salminen.

Alle 20-vuotiaiden poikien Järvenpäässä, Hyvinkäällä ja Riihimäellä pelattu viiden maan turnaus päättyi Suomen voittoon. Turnauksen kaksi parasta maata, Suomi ja Ruotsi, hallitsivat myös maalivahtitilastoja.

Tilaston kärjessä on TPS:n maalivahti Kalle Hokkanen joka pelasi nollapelin Saksaa vastaa. Hänen torjuntaprosensenttinsa siis täysi sata.

Kakkostilalla on ruotsalaismaalivahti Samuel Ward joka pelasi turnauksessa kolme ottelua. Näissä otteluissa hän päästi taakseen ainoastaan kaksi maalia torjuntaprosentin ollessa huima 96,83. Päästettyjen maalien keskiarvo on myös timanttinen; 0,65 maalia/ottelu.

Jokeri-vahti Kevin Lankinen otti kuitenkin Wardista niskalenkin turnauksen finaaliottelussa jonka Suomi voitti voittolaukauksilla 2-1. Lankisen torjuntaprosentti on myös todella kova 95,45 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,30.

Neljännellä tilalla maalivahtien tilastossa on Ruosin Fredrik Bergvik joka pelasi yhden ottelun torjuntaprosentilla 92,31.

Täydelliset maalivahtitilastot pdf:nä löydät täältä.

 

Etsi sivustolta