maanantai, 12 elokuu 2013 22:29

U20:n päävalmentaja Kivi: "Joukkue repi itsestään kaiken irti"

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Reijo Westerholm

Lake Placidissä pelatun alle 20-vuotiaiden kansainvälisen turnauksen päättänyt Suomi-Ruotsi -ottelu oli jännitysnäytelmä, jota ei ehkä etukäteen odotettu. Turnauksessa hyvin esiintynyt naapurimme oli hienoisessa ennakkosuosikin asemassa. Nuoret Leijonat kuitenkin taisteli terävästi alusta loppuun ja aina voittomaalikilpailuun saakka. Loppuluvut olivat Suomelle 3-2.

Voittajajoukkueen päävalmentaja Karri Kivi oli tyytyväinen loppurutistukseen.
- Kaksi viimeistä peliä voitto oli lähellä. Erinomaista, että se tuli nyt. Turnaus oli kova, viisi peliä seitsemässä päivässä ei ole kevyttä puuhaa. Joukkue repi itsestään kaiken irti etenkin tässä viimeisessä ottelussa, Kivi sanoi.
- Joukkueessa tapahtui tämän kahden viikon harjoitusrupeaman aikana selvää kasvamista.

Voittomaalikilpailu venyi lisäpareihin ja Juuse Saroksen torjuessa hyvin pääsi Juuso Ikonen tälläämään viimeisessä parissa voittomaalin. Joukkueen riemulla ei ollut rajaa, koska Ruotsia ei ennen ollut kaadettu tässä turnauksessa.

Kivi korosti koko joukkueen panosta, mutta suostui nostamaan esille muutaman tärkeän pelaajan.
- Artturi Lehkonen, Aleksi Mustonen ja Teuvo Teräväinen olivat joukkueen kärkihyökkääjiä. Heidän panoksensa oli hieno. Puolustuksen kunkkuna luuti Ville Pokka. Kaiken kaikkiaan tästä turnauksesta jäi hyvä maku ja joukkueen matkaa MM-kisoja kohti on mukava jatkaa näissä merkeissä, Kivi sanoi.

Seuraavan kerran alle 20-vuotiaiden maajoukkue pelaa Rovaniemellä elokuun lopun turnauksessa.

Kirjoittaja on Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja.

 

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia