tiistai, 06 elokuu 2013 10:30

U20: Jenkeillä tyrmäävä alku - "Emme olleet hereillä"

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Reijo Westerholm
Artikkelin kuvat: Reijo Westerholm Artikkelin kuvat: Reijo Westerholm

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kärsi Lake Placidin turnauksessa maanantaina 2-5-tappion USA:n Valkoiselle joukkueelle. Ykköskentässä hyvään turnausrytmiin päässyt hyökkääjä Artturi Lehkonen oli pettynyt erityisesti ottelun alkuun.

- Vauhti oli ensimmäistä peliä rauhallisempi.  Alkumme oli takkuinen ja emme olleet hereillä. Kaveri sai pari melko halpaa maalia, ennen kuin pääsimme mukaan peliin, Lehkonen sanoi.

- Jenkit tulivat kovaa päälle alusta alkaen. Mahdollisuutemme pelata voitosta eivät sitten olleet kovin vahvat. Saimme pullonkorkin auki liian myöhään – pari maalia kolmannen erän loppuun.

USA karkasi avauserässä kymmenessä minuutissa 3-0-johtoon. Toisen erän lopulla tilanne oli jo 5-0. Suomi iski maalinsa ottelun kahden viimeisen minuutin aikana. Ensin onnistui Teuvo Teräväinen ylivoimalla, sitten Aleksi Mustonen.

Tiistaina Suomen joukkueella on välipäivä.

- Otamme hiukan kevyemmin ja lataamme akkuja. Hiukan treenataan ja käymme illallisella pelaajien kesken. Olosuhteet Lake Placidissä ovat huikeat: Olympiakeskus on mukava ja harjoitus- sekä pelipaikat lähellä. Halli on tietenkin legendaarinen.

- Vielä kun pitää itsensä kurissa, eikä nauti liikaa erinomaisen keittiön antimista, niin homma jatkuu hyvin, Lehkonen hymyili.

Ottelun tilastotapahtumat

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.

Etsi sivustolta