torstai, 03 tammikuu 2013 20:05

U20 MM: Markus Granlund kauden parhaassa vireessään

Kirjoittanut
U20 MM: Markus Granlund kauden parhaassa vireessään Marko Hannula

Suomella on jäljellä vielä yksi koitos nuorten MM-kisoissa Venäjällä. Se on samalla Markus Granlundin viimeinen nuorten maaottelu.

 

Markus Granlund on johtanut Suomen ykkösvitjaa tehokkaalla otteella. Hän on koonnut viidessä ottelussa yhdeksän (5+4) tehopistettä. Hän on Nuorten Leijonien kovin pistenikkari ja maalintekijä ennen perjantaina pelattavaa Slovakia-ottelua.

Granlund on pelannut kauden parasta kiekkoaan nuorten maajoukkueessa. SM-liigassa hän on pelannut HIFK:n paidassa 29 ottelua tehoin 5+9, ja välillä on ollut vaikeaa.

- HIFK:ssa en ole päässyt aina pelaamaan mielipaikallani keskushyökkääjänä, mutta maajoukkueessa sentterin rooli oli tarjolla ja tuntuukin siltä, että olen pelannut maajoukkueessa kauden parasta kiekkoani. Pelaan mieluummin keskellä, sillä nyt saan pelata enemmän kiekollisena ja keskushyökkääjä tuntuu luontaisemmalta pelipaikalta. Toivottavasti pääsisin seurajoukkueessakin kokeilemaan taas sentterinä pelaamista, Granlund sanoo.

Calgary Flamesin toisen kierroksen varaus kesältä 2011 on luonnollisesti pettynyt Suomen otteisiin hänen viimeisiksi jäävissä nuorten MM-kisoissa. Joukkue lähti tavoittelemaan mestaruutta ja pelaajat uskalsivat sanoa sen rohkeasti ääneen.

- Kova on taso näissä MM-kisoissa, kun mekin jouduimme karsintasarjaan, Granlund hymähtää.

- Tulos on meille tietysti pettymys, mutta homma pitää hoitaa kunnialla loppuun asti, Granlund viittaa perjantaiseen Slovakia -otteluun.

- Olo on vähän haikea, kun edessä on viimeinen nuorten maaottelu. Nuorten maajoukkueissa on koettu paljon hyviä hetkiä, mutta toisaalta nyt on ihan kiva keskittyä harjoitteluun maaottelutauoilla. Toivottavasti vielä joskus pääsen pukemaan Leijona-paidan päälleni aikuisten otteluissakin!