lauantai, 09 helmikuu 2013 13:38

U20: Väkivahva Ruotsi parempi perjantaina

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Tapio Marin

Alle 20-vuotiaat Nuoret Leijonat jatkoivat Ostravan turnausta taistelevalla ilmeellä, mutta kolmas peli peräkkäisinä päivinä taisi painaa sen verran pohkeissa, että väkivahva Ruotsi käänsi perjantaina pelin edukseen luvuin 7-4.

Väsymys saattoi olla osasyy 13 kaksiminuuttiseen ja yhteen kymmenminuutiseen jäähyyn, jotka antoivat vastustajalle voiton eväät, kun oltiin jo kavuttu 3-4-tilanteeseen kolmannessa erässä ja taistelu oli vielä käännettävissä omaksi eduksi.

Varsinkin toisessa erässä Suomi pääsi hyvin kontraamaan Ruotsin paineen alla luoden vastaiskuista hyviä maalipaikkoja ja kaksi puhdasta läpiajoakin. Vimeistelyvarmuus ei kuitenkaan ollut riittävällä tasolla, vaikka Ville Leskinen kunnostautuikin taas rangaistuslaukauksen onnistujana. Ylivoimahyökkäykset saivat myös hetkittäin valmentajien ilmeet iloisiksi.

Kokonaisuutena Ruotsi osoitti kuitenkin valmiimpaa yhteispeliä ja hetkittäin jopa yltiöpäistä uskallusta, joka tuotti heille jopa yhden onnekkaan maalin pelatessaan kahden miehen alivoimalla.

Ketjuista Miro Saarelainen-Kalle Torniainen-Nico Friman nousi Suomen parhaaksi kokonaisuudeksi plusmerkkisellä kokonaissaldollaan. Friman sai ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon palkintokaappinsa täydennykseksi. Kokemattomuuteen nähden koko joukkueen peliryhdikkyys on ilahduttavasti kohentunut, mutta se on vaatinut valmentajilta herkeämätöntä ohjeistamista ja pelaamisen johtamista.

Lauantaina peleistä on vapaapäivä,joka käytetään kevyeen harjoitteluun,palautteluun ja kaupunkiin tutustumiseen. Turnaus päättyy Suomen osalta sunnuntaina otteluun Saksaa vastaan.

 

Etsi sivustolta