U18 Pikkuleijonien ohjelma 2021-22

01.06.-02.06.2021:
Testileiri, Vierumäki

20.-27.7.2021:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

2.-7.8.2021:
Hlinka Gretzky Cup, Breclav (Tshekki) ja Piestany (Slovakia)

08.-14.11.2021:
Viiden maan turnaus, Sveitsi

11.-18.12.2021:
EYOF, Vuokatti/Kajaani

25.-30.12.2021:
Viiden maan turnaus, Sveitsi

07.-13.02.2022:
Viiden maan turnaus, Rauma

21.04.-01.05.2022:
MM-kisat, Kaufbeuren & Landshut, Saksa

U18-maajoukkue kootaan kaudella 2021-22 vuonna 2004 syntyneistä pelaajista.

 

 
 
 
sunnuntai, 08 elokuu 2021 11:52

Joukkueenjohtajan raportti: Pikkuleijonien Hlinka Gretzky Cup huipentui pronssiottelussa – "Erittäin tärkeä turnaus"

Kirjoittanut Arto Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsi Suomi-kiekon näkökulmasta harvinaiseen tilanteeseen, kun se pelasi kovatasoisen Hlinka Gretzky -turnauksen mitaleista. Turnauksen noin 30-vuotisen historian aikana leijonapaidoille on tullut kaksi hopeaa ja kaksi pronssia, ja viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomi on päässyt pelaamaan mitaleista kolme kertaa.

Tällä kertaa pronssipysti matkasi Ruotsiin tiukan väännön päätteeksi. Pikkuleijonat oli ottelussa kuskin paikalla, mutta ottelu kääntyi Ruotsille päätöserän viimeisten minuuttien kahdella osumalla maalein 3–4 (1–1, 2–1, 0–2).

Kirvelevän tappion taakse sisältyi kuitenkin paljon positiivisia asioita, sillä Pikkuleijonien peli oli Slovakia-otteluun verrattuna selvästi parempaa. Kiekollisen pelin ymmärrys ja puolustuspelaamisen tiiviys näkyivät jäällä oikeina ratkaisuina ja valintoina, ja Suomi olikin ottelussa selvästi kuskin paikalla.


Kapteeni Jere Lassila.


Peli tasapainossa alusta lähtien

Suomi sai otteluun erinomaisen startin. Joukkue pystyi järkevällä karvauspelaamisella hyydyttämään Ruotsin kiekollisen pelaamisen, ja puolustusalueella Ruotsi pystyttiin pitämään parhaan maalintekoalueen ulkopuolella.

Suomi aloitti maalinteon ajassa 04.54. Avausmaalin teki Otto Heinonen Jani Nymanin esityöstä. Ruotsi tasoitti ottelun noin neljä minuuttia ennen erän päätössummeria.Suomi hallitsi pelitapahtumia

Ottelun toinen erä Pikkuleijonien selvää hallintaa. Kiekollisen pelin suunta oli selvästi ja määrätietoisesti maalia kohti, ja Ruotsin kenttäpäädyssä pystyttiin pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Suomi siirtyi 2–1-johtoon hieman reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Tommi Männistö päätti suoran hyökkäyksen vasemmalta kaistalta kovalla ja tarkalla rannelaukauksella Ruotsin maalin etuylänurkkaan. Maalin syöttäjinä toimivat Lauri Raiman ja Kasper Kulonummi.

Ruotsi pystyi kuitenkin tasoittamaan ottelun hieman ennen erän ja ottelun puoliväliä ylivoimamaalilla. Keskialueella otettu turha jäähy kostautui Pikkuleijonille hyvin nopeasti, sillä Ruotsi tarvitsi vain neljä sekuntia YV-maalin tekemiseen.

Suomi kuittasi Ruotsin tasoituksen erän viimeisellä peliminuutilla niin ikään ylivoimamaalilla, kun Joakim Kemell laukoi suoraan syötöstä mielipaikaltaan B-pisteen kaarelta Suomen jälleen maalin etumatkalle. Maalintekopaikan rakensivat joukkueen parhaana pelaajana palkittu Jere Lassila ja Kasper Kulonummi.

Pelin hallinnasta ja painopisteestä kertovat selvää kieltä maalivahtien torjunnat. Suomelle kirjattiin erässä 8 torjuntaa ja Ruotsille 16 torjuntaa.Peli kääntyi Ruotsille ottelun viimeisillä minuuteilla

Kolmas erä oli selvimmin Suomen hallintaa. Ruotsilla oli välillä suuria vaikeuksia saada kiekkoa Suomen alueelle, kun Pikkuleijonien karvauspeli toimi sovitulla tavalla – ykköskarvaaja antoi paineen Ruotsin kiekolliselle pelaajalle, kakkonen tuki kärkikarvaajaa ja kolmas hyökkääjä pelasi keskustaa pakkien välissä.

Tilanne muuttui kuitenkin nopeasti erän loppuhetkillä. Ensin Suomi otti jälleen huolimattoman hyökkäyspään jäähyn, ja Ruotsi tarvitsi vain seitsemän sekuntia tasoittavan ylivoimamaalin tekemiseen.

Ottelun viimeisellä minuutilla Suomi hyökkäsi hieman liian rohkeasti, ja Ruotsi pääsi iskemään voittomaalin melkeinpä ainoasta ylivoimahyökkäyksestään, kun pelikello näytti aikaa 59.32.

Suomi haki vielä viimeisten sekuntien aikana tasoitusta ottamalla maalivahti Niklas Kokon pois veräjän suulta, mutta aika ei riittänyt laadukkaiden maalintekopaikkojen luomiseen.

Kolmannessa erässä maalivahtien torjunnat olivat Suomi 3 ja Ruotsi 15.Kovatasoisessa turnauksessa paljon positiivisia asioista

Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila oli pronssiottelun jälkeen tyytyväinen turnauksen antiin.

– Pääsimme pelaamaan viisi hyvätasoista ja samalla erilaista ottelua, ja tämä oli MM-kisavuoden alkajaisiksi erittäin tärkeä asia, päävalmentaja korosti.

– Saimme ottelukokonaisuuteen paineisia pelejä, jotka piti voittaa ja toisaalta myös otteluita, joissa oli mukana kotiyleisön kova kannustus. Nämä molemmat ovat tilanteita, joista pelaajilla ei vielä ole juurikaan kokemusta, Marttila jatkoi.

Marttila oli myös hyvin tyytyväinen siihen, että turnaus pystyttiin viemään läpi turvallisesti, ja koronatartuntoja tai -altistumisia ei tullut.

Päävalmentaja oli tyytyväinen turnauksen avanneen Venäjä-ottelun taistelevaan ilmeeseen ja siihen, että joukkue piti turnauksen parasta joukketta tiukoilla aivan ottelun viime hetkille saakka.

Tshekki-pelistä Marttila nosti esille hienon paineensietokyvyn voittomaalikilpailussa ja Sveitsin kaatamiseen johtaneen erinomaisen erikoistilannepelaamisen. Ruotsi-ottelussa Marttilaa miellytti tappiosta huolimatta pelin tasapaino. Selvä välierätappio Slovakialle oli päävalmentajan mukaan turnauksen ainoa ns. ohi-peli.

Pikkuleijonien kausi jatkuu marraskuun alussa Sveitsissä pelattavassa viiden maan turnauksessa.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

- Pronssiottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa


Artikkelin kuvat: Thomas Ibounig

 

U18 videofeed

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta