torstai, 05 marraskuu 2020 11:45

Alle 18-vuotiaiden Ruotsi-ottelut perutaan varotoimenpiteenä

Kirjoittanut SJL toimitus

Vierumäellä pelattavaksi suunnitellut alle 18-vuotiaiden poikien Ruotsi-ottelut joudutaan perumaan Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ilmenneiden kahden positiivisen koronanäytteen vuoksi. Suomen alle 18-vuotiaiden joukkue ei ole ollut kontaktissa Ruotsin joukkueeseen, mutta maanantaista asti Vierumäellä leireillyt Suomen joukkue on päättänyt pelien peruunnuttua keskeyttää leirityksen.

− On harmillista, että pelejä ei saada pelattua mutta samalla erittäin positiivista, että järjestelmämme toimii, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen summaa tilanteen.

− Pelien peruunnuttua Pikkuleijonien valmennus päätti, että Suomen pelaajat pääsevät lyhyen leirijakson jälkeen koteihinsa. Näillä näkymin alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue on seuraavan kerran koolla ensi vuoden puolella.

Ruotsin joukkue testattiin Ruotsissa viime viikolla ja uudelleen Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistaina joukkueen saapuessa maahan. Suomessa tehdyissä testeissä yksi pelaajista antoi positiivisen tuloksen, vaikka kyseisen pelaajan ensimmäinen testitulos Ruotsissa oli ollut negatiivinen, kuten koko muun joukkueen.

Ruotsi matkusti Suomeen charter-koneella. Lentoasemalle järjestetyn testauksen vuoksi joukkue ei liikkunut Helsinki-Vantaan yleisillä alueilla vaan saapui maahan VIP-terminaalin kautta, josta matka jatkui välittömästi testauksen jälkeen tilausbussilla kohti Vierumäkeä. Kaikki joukkueen jäsenet käyttivät kasvomaskeja koko matkansa ajan.

Vierumäellä joukkueen jäsenet ohjattiin suoraan kukin omiin huoneisiinsa odottamaan koronatestien tuloksia, huoneista sai poistua vasta negatiivisen tuloksen varmistuttua tiloihin, jotka oli osoitettu Ruotsin joukkueelle. Koko joukkue on käyttänyt kasvomaskeja aina liikkuessaan omien huoneidensa ulkopuolella.

Positiivisen testituloksen saanut pelaaja ja tämän kanssa lähikontaktissa ollut toinen joukkueen jäsen eivät ole uusintatestausta lukuun ottamatta poistuneet huoneistaan. Uusintatestauksessa varmistui toinen positiivinen tartunta.

Muita positiivisia testituloksia ei tällä hetkellä ole tiedossa, mutta tartuntatautiviranomaiset ovat yhteistyössä Suomen ja Ruotsin Jääkiekkoliittojen kanssa päättäneet peruttaa tälle viikolle suunnitellut Ruotsi-ottelut varotoimenpiteenä. 

Suomen joukkue tai muut Vierumäellä lomailevat eivät ole olleet kontaktissa Ruotsin joukkueen kanssa.

- Jääkiekkoliiton erinomainen toimintasuunnitelma käytiin hyvissä ajoin läpi viranomaisten kanssa. Sitä noudattaen olemme pystyneet pitämään molemmat joukkueet erillään muista asiakkaista ja henkilökunnasta. Tartuntojen selvittyä olemme viranomaisten ohjeiden mukaan eristäneet altistuneet ja turvanneet, ettei uusia altistumisia pääse syntymään. Harmillista joukkueiden kannalta, mutta on tärkeää, että menemme terveys ja turvallisuus edellä, toteaa Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen turvallinen paluu Ruotsiin järjestetään heti kun se on mahdollista.

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

 
 
 

U18 Pikkuleijonien ohjelma 2020-21

20.07.-28.07.2020:
Testileiri ja kesäopiskelu, Vierumäki

23.08.-27.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Rauma

02.11.-05.11.2020:
Jääleiri, Vierumäki
Kolmen Ruotsi-ottelun sarja jouduttiin perumaan

01.02.-04.02.2021:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

26.04.-06.05.2021:
MM-kisat, Frisco & Plano, Texas, USA

 

Etsi sivustolta