perjantai, 27 huhtikuu 2018 21:45

Pikkuleijonien kapteeni Toni Utunen: "Ruotsi on erittäin luisteluvoimainen joukkue - Ihan mahtava vastustaja!"

Kirjoittanut
Puolustaja Toni Utunen. Puolustaja Toni Utunen. Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen kapteeni Toni Utunen piti hyvänä uutisena sitä, että MM-välierissä vastaan asettuisi Ruotsi.

- Ihan mahtava vastustaja. Olemme tuttuja naapureita ja sopiva kina on päällä, Utunen lausahti torstain puolivälieräpelin jälkeen.

Suomi ja Ruotsi ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti.
- Voittoja on tullut. Ruotsilla on erittäin luisteluvoimainen joukkue, he pelaavat aika lailla samalla tavalla kuin me. Ei mikään mahdoton joukkue missään tapauksessa.

IIHF:n Frank Gonzales palkitsi Toni Utusen torstain puolivälieräpelin parhaana suomalaispelaajana.
 

Suomi on voittanut kaikki MM-turnauksen ottelunsa. Pikkuleijonien maaliero viidestä ottelusta on hurja 26-10. Tiukille Suomi on joutunut oikeastaan vain Venäjän kanssa, sunnuntain ottelussa joukkue nousi 2-4-tappioasemista 5-4-voittoon.

Turnauksesta on kaksi peliä jäljellä - ne kovimmat ottelut. Oletteko joutuneet tarpeeksi koville tässä turnauksessa?
- Muotoilisin sen mieluummin niin, että olemmeko joutuneet puolustamaan niin paljon kuin olisi hyvä kovien pelien kannalta. Aiemmissa peleissä on ollut hyvin vähän puolustamista, tänään sen kanssa oli aika paljon ongelmia. Sitä pitää vielä harjoitella ja videoita katsella, Utunen sanoi torstaina.

Poikien MM-kisojen välieräottelu Suomi-Ruotsi alkaa lauantaina kello 13:30. Ottelusta on suora lähetys TV1:ssä ja Areenassa.

Toni Utusen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
MM-kisojen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä kertoo mm. turnauksen jatko-ohjelman

 

Maamme! Toni Utunen (keskellä) ja koko Pikkuleijonien joukkue kuunteli kansallislaulua torstain Valko-Venäjä-ottelun päätteeksi.