sunnuntai, 23 huhtikuu 2017 11:16

U18 otteluraportti: Pikkuleijonien ”junnuosasto” ratkaisemassa välieräottelua - Sunnuntai-iltana ”Meijän Bändin” jäähyväiskeikka - ”Siitä tulee huikea!”

Kirjoittanut Mikko Palsola
Voitontanssin aika! Voitontanssin aika! HHOF-IIHF Images

MM-kisojen välierä Venäjää vastaan oli samanlainen trilleri kuin puolivälierä Tshekkejä vastaan. Ainoa ero oli se, että jotenkin ottelua pystyi katsomaan rauhallisemmalla mielellä ja luottamus joukkueeseen oli vahva.

Ensimmäinen erä oli tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Pikkuleijonat ei ihan päässyt hyökkäyspelissä käyttämään omia vahvuuksia, mutta toisaalta Venäjä ei päässyt 5-5-pelissä myöskään paikoille. Ainoastaan ylivoimalla se pystyi luomaan muutaman paikan, mutta ne Ukko-Pekka Luukkonen otti eleettömästi.

Toiseen erään tuli selkeästi luistelevampi joukkue ja Pikkuleijonat otti ottelun täysin komentoonsa. Ajassa 25.14 Jesse Ylönen siirsi Pikkuleijonat 1-0-johtoon ylivoimalla Santeri Virtasen ja Jesperi Kotkaniemen hienojen syöttöjen päätteeksi.

Tämän jälkeen Pikkuleijonilla oli useita paikkoja lisätä johtoaan, mutta Venäjän maalivahti piti joukkuetta pystyssä. Venäjällä ei erässä ollut käytännössä yhtään maalipaikkaa.

Kolmannen erän alkuun Pikkuleijonille tuli yksi merkkausvirhe ja siitä Venäjä pääsi tasoittamaan ottelun. Oli kuitenkin hieno nähdä, että tuo maali ei lamauttanut Pikkuleijonien peliä, vaan joukkue pysyi kuskin paikalla edelleen. Peli toki muuttui hieman varovaisemmaksi, mutta kuitenkin Pikkuleijonat pystyivät luomaan paikkoja. Onni ei vain vielä ollut mukana.

Jatkoerän käsikirjoitus meni aivan samalla tavalla kuin ottelu siihen asti, eli Pikkuleijonat hallitsi ja Venäjä kyttäsi iskun paikkaa. Lopulta noin kolme minuuttia ennen jatkoerän loppua Toni Utusen (syntynyt vuonna 2000) lämäri viivasta päästi Pikkuleijonat piinasta ja Pikkuleijonat raivasi tiensä MM-finaaliin. Maalin syöttäjinä olivat Aleksi Anttalainen (1999) ja Rasmus Kupari (2000). Eli meidän junnuosastomme oli vahvasti mukana ratkaisemassa ottelua.

Koko joukkue ansaitsee ottelusta kiitettävän arvosanan, mutta Ukko-Pekka Luukkonen on nostettava hieman muiden yläpuolelle, sillä hän omalla rauhallisuudellaan ja varmuudellaan rauhoitti koko joukkueen peliä.

Joukkueen ongelma on ollut se, että pelin sisällä on saattanut tapahtumia paljon muutoksia, kuten täälläkin on nähty. Nyt joukkue pelasi ensimmäisen ehjän 60-minuuttisen ja se varmasti antaa uskoa MM-finaaliin USA:ta vastaan.

Pikkuleijonat on kohdannut USA:n tällä kaudella neljä kertaa ja USA on voittanut kaikki ottelut. Kuitenkin on muistettava, että Pikkuleijonien ryhmä on elänyt koko kauden ja vastaavasti USA on pelannut samalla ryhmällä. Tätä Pikkuleijonien ryhmää USA ei ole koskaan kohdannut ja siksi ottelusta tulee todella kova, kuten MM-finaalin kuuluu olla.

”Meijän Bändi” on valmis jäähyväiskeikkaan ja siitä tulee huikea!

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
• MM-finaali USA-Suomi TV2:ssa ja Areenassa sunnuntaina kello 20:25 alkaen