maanantai, 02 touko 2016 17:22

U18-kultamitalisti Oksanen: ”Puhuimme että tämä on meidän iltamme”

Kirjoittanut
Emil Oksanen kuvattuna helmikuussa Raumalla pelatussa turnauksessa. Emil Oksanen kuvattuna helmikuussa Raumalla pelatussa turnauksessa. Pasi Mennander

Espoon Bluesin A-nuoret hävisivät huhtikuun alussa Nuorten SM-liigan loppuotteluissa Tampereen Ilvekselle otteluvoitoin 0-2.

Koko kauden ajan yksi Bluesin parhaista pelaajista oli 17-vuotias hyökkääjä Emil Oksanen, joka muutama viikko SM-loppuotteluiden pettymyksen jälkeen pääsi kultamitalin makuun alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa.  

Oksanen on ollut maajoukkuekuvioissa Pohjola-leiriltä lähtien, ja kolmen viime kauden ajan Oksanen on pelannut maajoukkueessa päävalmentaja Jussi Ahokkaan komennossa.

Tänä keväänä 1998-ikäluokan ja päävalmentaja Ahokkaan yhteinen matka päättyi, mutta vuosien varrella kertyi paljon hienoja muistoja.

- Kansainväliset ottelut ovat antaneet kokemusta kovista otteluista, ja eräs aikakausi on nyt lopussa. Saimme hienoimman mahdollisen päätöksen tämän joukkueen matkalle, Emil Oksanen pohtii.

Ennen alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuja Oksasen hienoin maajoukkuemuisto liittyi viime syksyn Ivan Hlinka -turnaukseen.

- Se oli hieno tapahtuma, mutta jäimme mitalisijojen ulkopuolelle, Oksanen kommentoi neljänteen sijaan päättynyttä turnausta.

Suomi voitti Ivan Hlinka -turnauksessa USA:n maalein 5-1, mutta kauden kolmessa seuraavassa kohtaamisessa ”jenkit” olivat vahvempia. MM-kilpailuissa kelkka kääntyi oikealla hetkellä, kun Pikkuleijonat voitti välieräottelun maalein 4-2.

- Ennen peliä puhuimme pukukopissa, että tämä on meidän iltamme. Otamme nyt sen tarvittavan voiton, Oksanen muistelee ennen välieräottelua vallinneita tunnelmia.

Oksanen ikätovereineen taistelee ensi kaudella paikoista alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen. Kilpailu kovenee, kun pelataan samassa maajoukkueessa vuotta vanhempien kanssa.

Ensi kauden ohjelmassa on myös siviilipuolen haasteita, ja ensi kauden joukkuekaan ei ole vielä selvillä. Bluesin tilanne on ollut haastava, ja A-nuortenkin jatko on ollut vaakalaudalla.

 - Käyn Haukilahden lukiota toista vuotta ja syksyllä aloitan ylioppilaskirjoitukset. Kolmen vuoden aikataululla käyn lukiota, ja se on sujunut ihan mukavasti jääkiekon rinnalla. Opinnot on räätälöity jääkiekon mukaan.

- Olen hoitanut hommat siten, että tämän kuluvan lukuvuoden viimeisen jakson aikana ei ole oppitunteja eli tämä kevät on sikäli helppo, Oksanen päättää.

Pikkuleijonat jakaa nimikirjoituksia 3. toukokuuta kello 17.30 alkaen Hartwall Arenan Luola-ravintolassa. Kello 18.30 käynnistyy A-maaottelu Suomi - USA.