tiistai, 26 huhtikuu 2016 16:18

Kahden MM-kullan Puljujärvi: ”Kumpikin maistuu yhtä hyvälle”

Kirjoittanut
Jesse Puljujärven kausi on ollut todella menestyksekäs. Jesse Puljujärven kausi on ollut todella menestyksekäs. Pasi Mennander

Suomen hyökkääjä Jesse Puljujärvi liittyi Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen vahvuuteen kesken ikäluokan MM-kilpailujen.

Puljujärvi otti alusta asti suuren roolin joukkueessa ja iski muun muassa puolivälieräottelussa Venäjää vastaan komean soolomaalin.

Vielä kovempi suoritus oli edessä, kun 17-vuotias hyökkääjä teki hattutempun Ruotsia vastaan pelatussa loppuottelussa. Suomi voitti maalein 6-1.

- Pitkään aikaan en ollut tehnyt kolme maalia samassa ottelussa, joten kyllähän tuo maistui hyvälle, Puljujärvi tuumi tiistaina Suomen joukkueen saavuttua kotimaan kamaralle.

Puljujärvelle tämä kausi on ollut todella menestyksekäs. Hyökkääjä oli vuodenvaihteessa Nuorten Leijonien paras pistemies MM-kultaan päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoissa ja lisää kultaa oli tarjolla huhtikuussa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Kärppien riveissä hän saavutti SM-pronssia.

- Kumpikin kultamitali maistuu yhtä hyvälle. Kultamitali on aina kultamitali.

Puljujärven ja Pikkuleijonien MM-kisaurakka oli menestys, mutta aivan kivuttomasti hyökkääjä ei asettunut MM-joukkueeseen.

- Aluksi aikaero painoi minua, ja oma pelaaminen oli vähän hukassa. Muut pelaajat ovat kuitenkin tuttuja vuosien saatosta, joten paikka löytyi suhteellisen nopeasti.

- Loppua kohti koko joukkue paransi peliä, ja tässä on lopputulos, Puljujärvi tuumi kultamitali kaulassa.

Pikkuleijonat jakaa nimikirjoituksia 3. toukokuuta kello 17.30 alkaen Hartwall Arenan Luola-ravintolassa. Kello 18.30 käynnistyy A-maaottelu Suomi - USA.