lauantai, 25 huhtikuu 2015 23:55

U18 otteluraportti: Pikkuleijonat voittoon MM-välierän jännitysnäytelmässä!

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Arto Sihvonen

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-turnaus päättyy sunnuntaina finaaliotteluun USA:ta vastaan. Lauantai-iltana pelatusta välieräottelusta muodostui todella jännittävä kiekkotapahtuma, jossa Suomi vei värikkäiden vaiheiden jälkeen voiton maalein 5-4 ja (2-2,0-0,2-2,1-0).

Sähköpostiongelmien takia tämä raportti on päivitetty Leijonat.fi:hin jälkikäteen!

Välieräottelun virallinen katsojamäärä oli 7015, joka tarkoitti sitä, että halli oli aivan täynnä. Sveitsiläisyleisö oli todella äänekkäästi mukana ottelutapahtumissa, ja myös paikalla olleet Leijona-fanit kannustivat kuuluvasti Pikkuleijonia.

Tasaista vääntöä

Ottelu oli pelitapahtumiltaan varsin tasainen, ja kummallakin joukkueella oli omat vahvat jaksonsa ottelun sisällä.

Suomi sai otteluun erinomaisen alun, kun Jesse Puljujärvi laukoi suoran hyökkäyksen päätteeksi Veeti Vainion syötön Sveitsin maaliin ajassa 01.15. Tämän jälkeen Sveitsi vastasi kahdesta seuraavasta maalista, ja pääsi avauserän lopussa ainoan kerran ottelussa johtoasemaan.

Suomen loistavasti pelannut kakkoskenttä teki kuitenkin ajassa 19.04 erittäin tärkeän tasoitusmaalin. Suomen joukkueen maalitykki Patrik Laine laukoi päätypelijakson päätteeksi Aleksi Saarelan syötön verkon perukoille.

Toinen erä pelattiin tasaisesti ja maalittomasti, mutta kolmannessa erässä alkoi jälleen tapahtua maalien muodossa. Pikkuleijonat pääsi pelaamaan ylivoimaa ajassa 42.45, eikä YV-maalin värkkäämiseen tarvittu aikaa kuin yhdeksän sekuntia. Maalin viimeisteli Aleksi Saarela Jesse Puljujärven ja Sami Tavernierin esityöstä.

Pikkuleijonat siirtyi 4-2-johtoon, kun pelikello näytti aikaa 48.17. Maali oli jälleen joukkueen tehoketjun Laine-Saarela-Puljujärvi käsialaa. Jesse Puljujärvi toi kiekon suorassa hyökkäyksessä Sveitsin kenttäpäätyyn ja antoi sieltä syötön 1-maalintekoalueelle luistelleelle Patrik Laineelle, jonka terävä laukaus painui ohi sveitsiläisvahdin.

Tässä vaiheessa ottelu näytti kääntyvän Suomelle, mutta turnauksessa nousujohteisesti pelannut Sveitsi oli asiasta eri mieltä. Sveitsin tehokas loppukiri alkoi ajassa 58.04, kun sveitsiläishyökkääjä ohitti Veini Vehviläisen ohjaamalla siniviivalaukauksen b-pisteiden välistä maaliin.

Sveitsi otti maalivahdin pois, kun pelikello näytti aikaa 58.20. Sveitsi sai kuudella kenttäpelaajalla kiekon Pikkuleijonien päätyyn, ja ajassa 59.19 syntynyt tasoitusmaali nosti runsaslukuisen sveitsiläisyleisön tunnelman hallin kattoon asti.

MM-kisojen välieräotteluissa pelataan 10 minuutin jatkoaika 4-4-vastaan. Pikkuleijonien tilanne synkkeni hetkeksi ajassa 63.02, kun Aleksi Saarelalle vihellettiin varsin kyseenalainen huitomisjäähy. Pikkuleijonien tiivis alivoimapeli kesti kuitenkin Sveitsin maalintekoyritykset.

Finaalipaikan ajassa 65.19 Pikkuleijonille ratkaissut maali oli todella komeaa katseltavaa. Juuri jäähyltä kentälle palannut Aleksi Saarela sai kiekon omalla puolustusalueella, kuljetti sen vahvalla luistelulla Sveitsin alueelle, puristi väkisin sveitsiläispakin ohi ja laukoi vasemmasta kaistasta kiekon tarkasti maalin takakulmaan. Todellinen maalintekijän maali.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin ottelussa kovaa työtä mm. alivoimapelaamisessa tehnyt Kasper Björkqvist.

Ottelun jälkeen palkittiin myös joukkueen kolme parasta pelaajaa turnauksessa. Nämä palkinnot ojennettiin Veini Vehviläiselle, Vili Saarijärvelle ja Patrik Laineelle.

Työ jatkuu

Pikkuleijonien tavoite ja unelma on vielä yhden ottelun päässä. Joukkue pääsi nukkumaan lauantaina puolen yön paikkeilla ja sunnuntaina keskitytään finaaliotteluun valmistautumiseen.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.