maanantai, 21 huhtikuu 2014 20:34

Pikkuleijonien tehohyökkääjä: ”Ei auta kauaa harmitella”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Rantanen saalisti Tshekki-ottelussa yhden syöttöpisteen. Rantanen saalisti Tshekki-ottelussa yhden syöttöpisteen. Matti Nenonen.

Hienosti taistellut Suomen joukkue kärsi niukan tappio Tshekille voittolaukauskilpailun jälkeen 3-4. Turnauksen alussa hyvään lentoon päässyttä Mikko Rantasta harmitti heti ottelun jälkeen, mutta samalla hän tietää, että eteenpäin on katsottava. 

 

Tappiollisen Tshekki-ottelun jälkeen hyökkääjä Mikko Rantanen myönsi, että iltapäivän peli oli tänään Suomelle vaikea. 

- Tshekki pelasi hyvän pelin. Niin kyllä yritettiin mekin, mutta vähän pääsi kaveri painostamaan ja pyörittämään. Pitäisi pystyä pelaamaan ne vastustajan pyöritykset pois. 

Tappiosta huolimatta turnauksen loistavasti aloittanut TPS-hyökkääjä oli erittäin tyytyväinen joukkueen taisteluun ja siihen, että joukkue onnistui nousemaan kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin. 

- Puolustuspelaamiseen keskityttiin ja sitä on myös valmennus painottanut, että omissa ei saisi kolista. Hyökkäyspelikin oli mun mielestä parempaa, kun vaan jatkossa tehdään paikoista maalit. 

Pikkuleijonien pitää unohtaa tämä tappio nopeasti, sillä alkusarjan viimeisessä ottelussa joukkue kohtaa huomenna USA:n ja Rantanen ennakoi tiukkaa peliä ja siihen valmistautuminen täytyy aloittaa heti. 

- Ei auta tätä tappioo kauan harmitella vaan pitää kääntää katse jo huomiseen peliin. Voitto pitää siitä kaivaa. 

Rantanen uskoo joukkueen mahdollisuuksiin ja luottaa siihen, että USA kaatuu joukkuepelillä ja yhteisellä päätöksellä ottelun voitosta. 

- Meidän aseet Jenkkejä vastaan on varmaan vastahyökkäyspeli, yritetään saada kiekonriistoja ja käännetään siitä heti hyökkäykseen. Sillä tavalla saadaan maalipaikkoja ja maaleja. Puolustuspelaamista on parannettava. Kyllä siitä hyvä tulos tulee, luottavainen Rantanen päättää. 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 22 huhtikuu 2014 01:10