maanantai, 21 huhtikuu 2014 20:17

Infopisteen Vilma auttaa ja opastaa kisavieraita

Kirjoittanut Silja Schemeikka
Vilma Rouhiainen pitää huolta siitä, että kukaan ei eksy Kisapuistossa Vilma Rouhiainen pitää huolta siitä, että kukaan ei eksy Kisapuistossa

Päivän parrasvaloissa on infopisteellä ihastuttava Vilma Rouhiainen. Vilma yhdessä muun tiimin kanssa pitää Kisapuiston yleisön kartalla. Hän työskentelee Lappeenrannan jäähallissa auttamassa ja neuvomassa otteluihin saapuneita kisavieraita. 

Kisaturisteilla on aina kysyttävää. Kysymyksiä riittää laidasta laitaan, kokoonpanoista paikallisliikenteen bussiaikatauluihin.  Infopisteellä on siis oltava valmiina mitä erilaisimpiin kysymyksiin. 

- Yleisin kysymys lienee on se, että missä lähin wc sijaitsee. Sitä kysytään todella usein. Jäähalli paikkana on minulle tuttu, joten se helpottaa valtavasti muiden auttamista.  Useat tulevat myös kysymyään mistä joukkueiden kokoonpanoja ja tilastoja on saatavilla, Rouhiainen kertoo. 

MM-kisat tuovat kaupunkiin fanijoukkoja, vanhempia ja kiekon ystäviä lukuisista eri maista. Rouhiainen pohti haastattelussa kielitaidon merkitystä omassa työssään.

- Kielitaito on mielestäni tässä työssä erittäin tärkeää, kun paikalla katsojia monista eri maista. Englanti ja suomi ovat käytetyimmät kielet työssämme. Yleensä ulkomaalaiset kisavieraat lähestyvät meitä ensin englannilla. Myös ruotsin kielen taitoa on tarvittu.  

Työ ihmisten ja kysymysten äärellä voi olla erittäin haastavaa, mutta toisaalta samalla hyvin antoisaa.  

- Palkitsevinta tässä työssä on se, että pääsemme oikeasti keskustelemaan ihmisten kanssa sekä auttamaan heitä. Tämä  työ on erittäin opettavaista.  Sosiaaliset taitomme kehittyvät ja opimme päivittäin paremmiksi asiakaspalvelijoiksi.  On upeaa, kuinka kiitollisia meidän avustamme ollaan, Rouhiainen ihmettelee. 

- Mitä odotan loppukisoilta? Tietysti sitä, että Suomi menestyisi. Se olisi erittäin upea juttu. Toivottavasti kisavierailla riittäisi meiltä kysyttävää kisojen loppuun asti,  Rouhiainen tiivistää loppuun fiiliksiään. 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 21 huhtikuu 2014 20:30