sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 10:15

Imatralla Venäjä taisteli tasoihin – Ruotsi vei ottelun rankkareilla

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Ruotsi oli lauantai-illan kamppailussa lopulta parempi. Ruotsi oli lauantai-illan kamppailussa lopulta parempi. Siiri Markkanen

Venäjä ja Ruotsi pelasivat Imatran illassa varsin kaksijakoisen ja jäähyjen sävyttämän ottelun. Ruotsi otti kentän haltuun ja hallitsi ottelun kahta ensimmäistä erää. Kolmannen erän alkuun tullut kavennus herätti Venäjän.

 

Ottelussa nähtiin useampia torikokouksia ja nahisteluja. Tuomarit joutuivat jakamaan runsaasti jäähyjä pelin aikana. Ruotsi onnistui hyödyntämään ylivoimatilanteet paremmin ja iski ottelussa kaksi ylivoimaalia. Ennen toisen erän puoltaväliä Ruotsi siirtyi ottelussa 3-0-johtoon, kun Oskar Lindblom niittasi illan toisen osumansa ylivoimalla. Maalin jälkeen Venäjä vaihtoi maalille Maxim Tretiakin.

Kolmannessa erässä ottelu kääntyi päälailleen. Ruotsi alkoi peruuttamaan ja varmistelemaan voittoa. Venäjä käytti tilaisuuden hyödyksi ja nousi 3-3-tasalukemiin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Erän lopussa oli molemmilla joukkueilla tilanteita ratkaista ottelu edukseen. Lopulta myöskään jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten ottelun voittaja selvitettiin voittomaalikilpailulla, jossa Ruotsin Adrian Kempe ratkaisi voiton Ruotsille.

-Ottelun alku oli meiltä hyvä ja päästiin peliin hyvin mukaan. Saatiin onnistumisia ja selvä johto. En oikein tiedä, mitä tapahtui, että Venäjä pääsi nousemaan vielä tasoihin. Meillä oli paikat ratkaista ottelu jo varsinaiselle peliajalla, Kempe kertoi ottelun päätyttyä. 

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 10:15