keskiviikko, 18 huhtikuu 2012 16:19

U18 MM: Saku Salmisella mukana peli- ja koulukirjat

Kirjoittanut

120418_opiskelu.jpg

Pikkuleijonien nelosketjun järkälemäinen keskushyökkääjä Saku Salminen on tunnollinen kahden suunnan pelaaja. Hän hoitaa tunnollisesti myös opiskelunsa.

MM-turnauksen aikana joukkueilla on välipäiviä, jolloin vapaa-aikaa riittää. Salminen käyttää osan tuosta ajasta suorittaakseen lukio-opintojaan. Kisojen aikana Salminen suorittaa psykologian, englannin ja matematiikan kokeet. Tänään oli vuorossa englanti.

- Minusta on hyvä, että kisojenkin aikana pystyy elämään normaalia arkea, johon koulu kuuluu. Näin saan ajatukset välillä muuhunkin, sillä aika voisi käydä pitkäksi, jos täällä olisi pelkkää lätkää ja oleilua, Salminen sanoo.

Maajoukkueiden turnaus- ja leiriohjelmiin sisältyy opiskelutuokioita, joista mainitaan aina maajoukkuekutsussa. Näin pelaajilla on mahdollisuus suorittaa opintoja, jotta he eivät jäisi kovin paljon muita jälkeen koulutyössään.

- Jääkiekkoliiton opinto-ohjaaja pitää pelaajat ajan tasalla opiskelumahdollisuuksista. Opettajat voivat lähettää minulle kokeita, joiden suorittamista minä valvon, kertoo joukkueenjohtaja Jari Saastamoinen.

Salminen käy Helsingissä Pohjois-Haagan lukiota toista vuotta. Tavoitteena on suorittaa lukio kolmessa vuodessa.

- Näillä näkymin se onnistuu. Haluan saada lukion suoritettua mahdollisimman nopeasti, eikä se onnistuisi, jos en tekisi mitään koulun eteen maajoukkuereissuilla.

MM-turnauksen aikana Salmisella on edessään vielä matematiikan koe. Psykologian kokeen hän suoritti viime sunnuntaina sunnuntaina ja englanti oli ohjelmassa tänään keskiviikkona...