perjantai, 20 huhtikuu 2012 18:46

U18 MM: Ruotsi vahvempi välierässä - Otteluraportti

Kirjoittanut

120420_U18MM_FIN_SWE_VillePokka_AleksiMustonen_HHOF_JanaChytilova.jpg

Ruotsi kukisti Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkoilun MM-kisojen välierässä Tshekissä maalein 7-3. Pikkuleijonat pelaa sunnuntaina MM-pronssista.

Suomen ja Ruotsin välinen kamppailu oli erikoinen. Ruotsi tuli peliin vahvasti, mutta joukkue sai jäähyn väärästä vaihdosta, ja Ville Pokka survoi Suomen johtoon ylivoimalla. Ruotsi tasoitti puntit erän loppupuolella.

Toisen erän alku oli suomalaisittain sysimusta. Ruotsi teki vajaassa kuudessa minuutissa kaksi maalia, ja Suomen valmennusjohto otti tilanteessa aikalisän.

Suomi muutti kentälliskoostumuksia, ja temppu toimi. Aikalisän jälkeen peli pyöri jtkuvasti Ruotsin puolustusalueella ja Pikkuleijonat teki kahdessa minuutissa kaksi maalia ja nousi tasoihin. Maalit menivät Artturi Lehkosen ja Rasmus Ristolaisen nimiin.

Kolmas erä oli jälleen Ruotsin. Keltapaitojen Jesper Pettersson laukoi kiekon ohi maskissa olleen Joonas Korpisalon. Pikkuleijonat haki ahnaasti tasoitusmaalia, mutta kun ensin Lehkonen sai hyökkäyspäädyssä estämisjäähyn, ja pian sen jälkeen Pokka rangaistuksen lauottuaan kiekon katsomoon, pääsi Ruotsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Filip Forsberg tykitti Ruotsin uudelleen kahden maalin johtoon, ja siitä Suomi ei enää toipunut.

Sinikeltaiset pääsivät vielä lopussa kaunistelemaan loppulukemiksi 7-3.

Suomi on selviytynyt alle 18-vuotiaiden MM-kisojen loppuotteluun vain kerran. Tämä tapahtui vuonna 2006, jolloin USA vei mestaruuden.