sunnuntai, 22 huhtikuu 2012 16:28

U18: Pikkuleijonille katkera tappio pronssiottelussa

Kirjoittanut

120422_U18_FIN_CAN_maalik_JanaChytilova.jpg

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kärsi 4-5-jatkoaikatappion Kanadalle MM-kisojen pronssiottelussa.

Harvemmin pronssiotteluista innostunut Kanada tuli peliin vahvasti ja teki avauserässä kaksi ylivoimamaalia. Vaahteralehtisille tuomittiin erässä rangaistuslaukauskin, mutta sen Joonas Korpisalo torjui hienosti.

Toisessa erässä Pikkuleijonat teki nopean kavennusosuman. Suomen avausmaalin ohjasi joukkueen parhaana pelaajana palkittu Henrik Haapala, kun erä oli ehtinyt vanheta vain 47 sekuntia.

Suomalaisten iloa kesti vain kolmisen minuuttia. Ottelussa kypärätempun laukonut Hunter Shinkaruk teki maalin edestä Kanadan kolmannen maalin.

Suomi sai etsikkoaikansa, kun kanadalaispuolustaja Josh Morrissey sai viiden minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta. Suomi pyöritti ylivoimaa, mutta Kanadan Brendan Gaunce pääsi läpiajoon ja nosti kiekon ohi Korpisalon.

Erän loppu oli Suomelta hyvä. Artturi Lehkonen laukoi tulisesti kavennuksen ja Haapala toi Pikkuleijonat jo maalin päähän laittamalla irtokiekon verkkoon.

Päätöserässä Suomi oli hallitsevampi ja loi tukuttain tekopaikkoja. Ansaitun tasoituksen laukoi ranteella puolustaja Rasmus Ristolainen hieman ennen erän puoliväliä. Varsinaisen peliajan lopulla Henri Ikonen oli lähellä ratkaista, mutta laukaus lipui maalivahdin suojien välistä niukasti ohi maalin.

Jatkoajalla Kanada kuormitti rajusti avainpelaajiaan. Ajassa 62.05 Shinkaruk teki voittomaalin noustuaan röyhkeästi oikealta laidalta maalin eteen. Hän harhautti Korpisalon jäähän, ja nosti Kanadan pronssille.

Pronssiottelun Suomi-Kanada tilastotapahtumat