sunnuntai, 17 huhtikuu 2011 12:40

U18 MM: Kalle Torniainen tuntee ruotsalaisten metkut

Kirjoittanut

Torniainen_Kalle_U18_2011.jpg

Suomi kohtaa tänään illalla Ruotsin alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. Molemmilla joukkueilla on alla voitto Norjasta ja sen lisäksi Suomi kärsi tappion Kanadalle ja Ruotsi Tshekille.


Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Suomi on voittanut molemmat ottelut, ensin marraskuussa Ruotsin Sundsvallissa 4-2 ja helmikuussa Tshekin Hradec Kralovessa 3-2. Otteluista ei ole puuttunut tunnetta, sillä näissä kahdessa ottelussa Suomelle on tuomittu peräti 250 rangaistusminuuttia ja Ruotsille 244.

- Emme oikein pidä toisistamme, nauraa suomalaishyökkääjä Kalle Torniainen, joka on asunut ja pelannut koko ikänsä Ruotsissa.

Päättyneellä kaudella Torniainen edusti tukholmalaisseura Djurgårdenia. Hän pelasi seuran B-nuorten ykkösketjussa ja muutamia pelejä myös A-nuorissa.

- Sundsvallin turnauksessa tuntui makealta, kun tein kaksi maalia Ruotsia vastaan. Heillä oli maalissa joukkuekaverini Djurgårdenin maalivahti Marcus Due-Böje, Torniainen myhäilee.

MM-kisoissa Ruotsin joukkueessa on kaksi Torniaisen seurakaveria päättyneeltä kaudelta, hyökkääjät Ludwig Blomstrand ja miesten joukkueessa pelannut Mika Zibanejad, joka teki huimat tehot 3+3 Norjaa vastaan.

- Tunnen ruotsalaispelaajat aika hyvin, mutta valmennusjohto ei ole heistä minulta kysellyt. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi tuntee kyllä illan vastustajan ja tietää, mitä pitää tehdä.

- Meillä on joukkuessa loistava yhteishenki ja halu voittaa on kova.