sunnuntai, 29 elokuu 2021 00:35

U17 joukkueenjohtajan raportti: Pisimmän kaavan kautta!

Kirjoittanut Pekka Peltola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti lauantai iltana Visbyssä kolmen ottelun maajoukkuetapahtuman Ruotsia vastaan.

Ensimmäinen erä oli Suomen osalta tahmea, vaikkakin joukkue siirtyi ajassa 9.07 Benjamin Rautiaisen maalilla 1–0-johtoon. Pitkään joukkue ei saanut kuitenkaan johtoasemasta nauttia, koska Ruotsi osui erän puolessa välissä kahdesti. Ruotsi oli aktiivisempi luistelussa ja kamppailupelaamisessa.

Suomi tuli ensimmäiseltä erätauolta uudella ilmeellä. Aktiivisempana ja luisteluvoimaisempana. Ryhtiliike painoi pelin painopisteen Ruotsin päätyyn.

Kahdesta seuraavasta osumasta vastasi Suomi. Ensin Kasper Halttunen nousi laidasta ja ampui tulisesti ranteella kiekon maalin kattoon. Toisesta maalista vastasi Rautiainen illan toisella osumallaan.

Kolmanteen erään lähdettiin Suomen 3–2-johtolukemista. Peli oli tasainen, joskin hienoisesti sinivalkoisessa päädyssä. Ruotsi tuli ensin tasoihin, mutta Jesse Kiiskinen sai riistettyä kiekon hyökkäyssinisellä ja siirsi Suomen jälleen maalin johtoon. Maali oli alivoimamaali, mutta vielä saman jäähyn aikana Noah Dower Nilsson tasoitti pelin.

Ratkaisua jouduttiin hakemaan pisimmän mahdollisen kaavan kautta eli voittomaalikisasta. Siinä Ruotsi oli lopulta vahvempi ja vei ottelun nimiinsä luvuin 5–4.

Suomen parhaana pelaajan palkittiin Kasper Halttunen.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

- Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa