lauantai, 07 elokuu 2021 21:35

U17:n kapteeni Rasmus Kumpulainen "nollavitosten" maajoukkuedebyytistä: "Oli tosi hieno kokemus – ja kova vastus"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kapteeni Rasmus Kumpulainen. Kapteeni Rasmus Kumpulainen. Pasi Mennander

Pelicans-hyökkääjä Rasmus Kumpulainen toimi alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen kapteenina Kainuussa pelatussa kolmen Venäjä-ottelun sarjassa. Kyseessä olivat vuonna 2005 syntyneiden ikäluokan ensimmäiset maajoukkuepelit.

– Oli tosi hieno kokemus ja kova vastus. Hienoa vihdoin päästä pelaamaan näitä pelejä. Toivottavasti pääsee jatkossakin, Kumpulainen sanoi taiston tauottua.

Venäjä otti voiton kaikissa kolmessa ottelussa. Kumpulaisen mukaan lauantain kolmas kohtaaminen oli Suomen joukkueelta paras.

– Paransimme aika paljon kahdesta ekasta pelistä. Pelasimme hyvät kolme erää, varsinkin ensimmäisen erän alku oli tosi hyvä. Mutta ei vaan riittänyt, tänäänkään. Ihan tyytyväinen voi kuitenkin olla joukkueen peliin, Kumpulainen summasi."Nollavitosten" ikäluokka sai nyt ensimmäisen kansainvälisen mittarinsa. Viime kauden U16-turnaukset peruttiin, joten vasta tällä viikolla nähtiin, missä ikäluokka menee toiseen eurooppalaiseen huippumaahan verrattaessa. Kävi ilmi, että tällä hetkellä ollaan askel perässä, ainakin venäläisiin verrattaessa.

– Yksilöinä varmaan oltiin jäljessä. En tiedä, miten paljon Venäjä oli treenannut yhdessä, mutta ei tässä sillä selitellä voi. Olimme nyt huonompia, Kumpulainen hymähti.

– Arjessa vaan duunia jokainen jätkä ja parannetaan tästä. On analysoitava nämä pelit ja paranettava niissä asioissa, joissa nyt oli jäljessä.

Kumpulaisen alkavan kauden tavoitteet ovat selkeät: pelejä sekä Pelicansin U20-joukkueessa että maajoukkueessa.

– Tavoitteeni on ottaa A-junioreissa vakituinen pelipaikka, tehdä siellä tulosta ja pelata hyvin molempiin suuntiin. Ja tietenkin näitä maajoukkuepelejä haluaisin pelata mahdollisimman paljon, ja tuottaa joukkueelle hyvää täälläkin.