torstai, 05 elokuu 2021 22:10

U17 joukkueenjohtajan raportti: "Tätä päivää oli odotettu pitkään" – Venäjälle voitto "nollavitosten" maajoukkuedebyytissä

Kirjoittanut Pekka Peltola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Suomen alle 17-vuotiaat saivat ensikosketuksensa kansainvälisiin peleihin torstaina Vuokatin uudessa ja hienossa jäähallissa. Vastassa oli reilun kuukauden kotimaassaan leireillyt Venäjä.

Tätä päivää oli odotettu pitkään, koska ensimmäinen maajoukkuevuosi 2005 syntyneiden ikäluokalla jäi pandemian takia käytännössä kokonaan kokematta.

Ottelu alkoi Suomen osalta tunnustellen ja Venäjä pääsi määräämään taistelun kulkua pysyen kiekossa. Venäjä karkasi ensimmäisen erän puolivälissä kahden maalin johtoon. Ensin Egor Rimashevskiy ampui kiekon maaliin ja Iliya Polyakov karkasi läpiajoon siirtäen itänaapurin 2–0-johtoon. Kahden takaiskun jälkeen ottelu tasoittui ja Suomi pääsi paremmin peliin kiinni.

Ensimmäisellä erätauolla Suomen päävalmentaja Lauri Merikivi korosti erityisesti kiekottomien pelaajien panosta osana hyökkäyspelaamista luisteluaktiivisuuden kautta ja kiekollisen pelaajan nopeampaa reagointia peliin.

Sitä myös saatiin. Venäjän nimiin menneen ensimmäisen erän jälkeen toinen erä oli tasaisempi. Suomi pystyi pysymään paremmin kiekossa ja sai luotua tasaisemmin maalipaikkoja. Ainoa toisen erän täysosuma merkittiin kuitenkin Venäjän Maley Maksimoville ajassa 27.05.

Ottelun seuraavan maalin teki Suomi ja se syntyi Jesse Nurmen lämäristä. Suomi sai luotua omalta alueelta hyvärytmisen hyökkäyksen. Emil Kuusla sai kiekon hyökkäyssiniselle ja hän jatkoi sen Jesse Kiiskiselle. Kiiskinen ampui kiekon hienoisesti maalista ohi ja Nurmi pääsi lämäämään 2005 syntyneiden maajoukkueen avausmaalin paluukiekosta.

Suomi kehitteli erän puolivälissä hienoista kiriä, mutta Venäjä oli tänään vahvempi ja pysyi maltillisesti kiekossa kolmannen erän lopun, eikä Suomi päässyt ottamaan maalivahtia pois.

Ottelun loppulukemat kirjattiin lopulta Venäjälle 4–1. Tällä kertaa ansaitusti.

Lauri Merikivi tiivisti torstain tapahtumat seuraavasti:
– Ensinnäkin hienoa, että päästiin pelaamaan ja saatiin kokemus kansainvälisen pelin vauhdista. Alun hienoisen jännityksen jälkeen pääsimme hyvin ottelun tempoon kiinni. Ottelun sisällä kiekollisen nopeampi pelaaminen ja kiekottomien tarjonnat paranivat. Lisäksi puolustuspelaamisen iskut jämäköityivät ja nopeutuivat. Oli positiivista huomata, että pelaajat adaptoituivat pelaamaan sarjapelaamista kovemmassa tempossa nousujohteisesti.

Perjantaina samat joukkueet iskevät yhteen Kuhmon kaukalossa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

- Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
- Ottelulähetyksen tallenne