sunnuntai, 09 elokuu 2020 21:10

Päävalmentaja Marttila summasi U17:n leiriviikon – "Tämän kauden osalta siemen on nyt kylvetty"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen viiden päivän pituinen jää- ja testileiri päättyi sunnuntaina. Ohjelmassa piti olla kolme maaottelua Venäjää vastaan, mutta pelaajien olikin tyytyminen viikonlopun keskinäisiin leiriotteluihin.

– Leirin pääpaino oli jääharjoittelussa, päävalmentaja Mika Marttila kertasi.
– Keskiviikosta perjantaihin teemoina olivat hyökkäyspelaaminen, -vauhti ja puolustuspelaaminen. Samoja asioita pyrimme tuomaan leirin päättäneisiin kahteen peliin.

Leiriryhmä jaettiin kahteen joukkueeseen, joita vahvistettiin neljällä Lahden Pelicansista lainatulla pelaajalla.

– Otteluista jälkimmäinen oli selvästi laadukkaampi. Yhdessä pelaamisessa, hyökkäämisessä ja puolustamisessa oli nähtävissä hyviä rakenteita. Pelit olivat tasaväkisiä, joten onnistuimme jaoissa hyvin, Marttila naurahti.

Lauantain ensimmäisen ottelun voitti Sininen joukkue maalein 4–3. Sunnuntaina Valkoinen joukkue kuittasi, loppuluvut olivat 5–4.

Leiriotteluissa valmentajat pysyivät poissa vaihtoaitioista, pelaajien taustalla hääräili vain huoltaja Matti Väyrynen. Marttila ja muut valmentajat seurasivat ottelut Vierumäen kakkoshallin yläparvelta.

– Se oli valinta, jonka kävimme pelaajien kanssa läpi. Halusimme pelaajien ottavan vastuun omasta pelisuorituksestaan. Asioita oli käyty läpi harjoituksissa ja ottelupalavereissa, peleissä pelaajilla oli suorittamisen paikka.

"Nollanelosten" ikäluokan maajoukkueprojekti huipentuu keväällä 2022 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Mikä on ikäluokan tilanne tällä hetkellä?

– Ihannetilanteessa olisimme pelanneet tänä viikonloppuna ohjelmassa olleet maaottelut Venäjää vastaan. Ne pelit peruuntuivat, mutta sanotaanko niin, että tämän kauden osalta siemen on nyt kylvetty, Marttila muotoili.

– Olemme testanneet pelaajat, antaneet heille testipalautteet ja nyt pääsimme jäälle. Seuraavaksi lähden seurakierrokselle ja teemme pelaajatarkkailua. Toivotaan, että seuraava tapahtumamme on marraskuun maaottelutauolla.

Artikkelin yläosassa on kuvia sunnuntaina pelatusta toisesta leiriottelusta.

Olet nyt

 
 
 

U17 ohjelma kaudella 2020-21

03.06.-05.06.2020:
Testileiri, Vierumäki

05.08.-09.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

Etsi sivustolta