sunnuntai, 14 huhtikuu 2019 18:51

U17 päätti kautensa Ruotsi-otteluun – "Ei ihan bensa riittänyt"

Kirjoittanut Pekka Peltola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Brad Lambert maalasi kahdesti. Brad Lambert maalasi kahdesti. Pasi Mennander

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueella oli sunnuntaina Baselin turnauksen viimeinen ja samalla koko kauden päättävä ottelu Ruotsia vastaan. Alla olivat voitot Tshekistä ja Sveitsistä.

Suomi karkasi ottelussa Brad Lambertin maalilla 1–0-johtoon. Ruotsi nosti omaa hyökkäystään kohti keskialuetta, josta Suomi pääsi riistämään kiekon itselleen. Eero Niemi tuikkasi kiekon eteenpäin Lambertille, hän polkaisi itsensä vauhtiin ja napakan ranteen saattelemana kiekko löysi tiensä maalin yläkulmaan.

Ensimmäinen erä oli muutoinkin maalirikas. Ruotsi maalasi yhteensä kolmesti ja Lambert teki ensimmäiseen erään ottelun toisen maalinsa.

Toinen erä kamppailtiin tasaisesti ilman täysosumia ja maalipaikkoja syntyi molempiin kenttäpäätyihin, mutta punalamppu ei syttynyt kertaakaan maalin merkiksi kummassakaan päässä.

Ruotsi pääsi kolmenteen ja turnauksen voiton ratkaisevaan erään yhden maalin johdosta. Erän alussa naapurimaa lisäsi johtoaan 4–2:een. Suomi ei kuitenkaan antanut periksi ja Leijonat tuli vielä kertaalleen maalin päähän, kun Eetu Liukas ampui kavennusmaalin P-pisteiden välistä Ruotsin maaliin.

Pelin painopiste siirtyi vastustajan päätyyn ja sinivalkoiset loivat sellaisia maalipaikkoja, joista pienellä lisätuurilla olisi saattanut syntyä tasoitusmaali. Tällä kertaa Ruotsi oli kuitenkin parempi tehden ensin 5–3-osuman ja kosmeettisen 6–3-osuman tyhjään maaliin. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Päävalmentaja Juha Vuori paketoi ottelun seuraavasti:
- Tänään ei ihan bensa riittänyt loppuun asti. Pääsimme Eetun kavennusmaalin siivittämänä taistelemaan vielä ottelun voitosta, mutta loppurutistus jäi vajaaksi. Saimme yhden hyvän kokemuksen kansainvälisistä kaukaloista näille pelaajille. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia haasteita.

Suomi pelasi Baselin turnauksessa yhteensä neljä ottelua, joista kotiin tuomisiksi kertyivät voitot Tsekistä ja Sveitsistä, rankkaritappio Venäjää vastaan sekä viimeisessä pelissä tappio Ruotsille lukemin 6–3.

Kuten todettua, Ruotsi-peli myös päätti alle 17-vuotiaiden Leijonien kauden. Joukkueen pelaajat ja johtoryhmä haluavat kiittää kaikkia tahoja, jotka mahdollistivat kauden läpi viemisen.

Joukkue kokoontuu seuraavan kerran kesäkuussa Kuortaneelle kesälukioon. Tapahtuma toimii lähtölaukauksena U18-kaudelle.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

Etsi sivustolta