perjantai, 15 helmikuu 2019 14:29

Suomi nousi omalle tasolleen Nuorten Olympiafestivaalien pronssiottelussa – "Yksi hienoimmista tapahtumista poikien jääkiekkouralla"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomen pronssijoukkue. Suomen pronssijoukkue.

Jos peli hieman takkusi kahdessa ensimmäisessä pelissä, niin torstain pronssiottelussa Suomen joukkue oli omalla tasollaan. Ensimmäisestä vaihdosta lähtien joukkue oli valmis kamppailemaan voitosta. Nyt joukkue oli yhtenäinen ja se näkyi pelaamisessa, jokainen pelaaja toteutti sitä pelisuunnitelmaa, minkä valmennus oli laatinut.

Suomi oli hieman muokannut kentällisiään ja sitä kautta haki uutta virtaa pelaamiseen. Se selvästi auttoi ja jo kolmen minuutin kohdalla Eetu Liukas siirsi joukkueen 1–0-johtoon, syöttäjinä Joel Määttä ja Roby Järventie.

Ensimmäinen erä oli selvästi Pikkuleijonien. Erän puolivälin jälkeen Roby Järventie lisäsi johdon 2-0:een, nyt syöttäjinä kunnostautuivat Eetu Liukas ja Juuso Mäenpää. Erän loppupuolella Venäjä kavensi 2–1:een hieman epäselvästä tilanteesta, mutta tuomarit hyväksyivät maalin.

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Pikkuleijonat pelasi todella maltillisesti ja viisikko tiiviinä, eikä Venäjä pystynyt sitä murtamaan. Erän viidennellä minuutilla Suomi sai pienen myllytyksen ja lopulta Antti Myllyaho siirsi joukkueensa 3–1-johtoon, syöttäjät Riku Uusikartano ja Eemil Viro.

Kolmas erä oli Suomen osalta tarkkaa pelaamista ja joukkue piti Venäjän poissa maalipaikoilta. Näin lopputuloksena turnauksesta oli pronssimitali.

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Max Väyrynen, joka otti muutaman ison torjunnan ja sitä kautta vei Venäjältä mahdollisuuden taistella voitosta. Brad Lambert palkittiin turnauksen parhaana hyökkääjänä.

Päävalmentaja Anssi Laine oli tyytyväinen tason nostosta ja iloinen poikien puolesta mitalista.
– Nyt joukkue pääsi omalle tasolleen ja näytti, kuinka hyvä joukkue on kasassa, totesi Anssi Laine.

Perjantaina joukkueella on vapaapäivä ja se lähtee seuraamaan hiihdon tapahtumia. Täytyy sanoa, että tämä turnaus tulee varmasti jäämään poikien mieleen yhtenä hienoimmista tapahtumista heidän jääkiekkourallaan.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.


Näillä kentällisillä Suomi lähti pronssiotteluun

Maalilla:
1 Max Väyrynen

Varalla:
30 Juha Jatkola

1:
22 Eero Niemi – 27 Jesse Seppälä – 13 Brad Lambert
2 Joona Lehmus – 7 Ruben Rafkin

2:
10 Roby Järventie – 21 Joel Määttä – 14 Eetu Liukas
5 Eemil Viro – 8 Christoffer Sedoff

3:
11 Veikka Hahl – 20 Juuso Mäenpää
6 Luka Nyman – 28 Matias Rajaniemi

4:
15 Oskari Luoto – 24 Riku Uusikartano – 23 Antti Myllyaho

Etsi sivustolta