keskiviikko, 06 helmikuu 2019 07:32

USA tyly vastus – U17 aloitti turnauksensa tappiolla – Keskiviikkona vastassa Ruotsi

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Eero Niemi palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Eero Niemi palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Pasi Mennander

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti viiden maan turnauksen Ruotsin Tranåsissa tiistaina ottelulla USA:ta vastaan.

Suomi kohtasi 2002-ikäluokassa USA:n ensimmäisen kerran ja liekö se hieman vaikuttanut joukkueen pelaamiseen. Joukkueen vahvuus on ollut koko historiansa ajan hyvä yhteistyö pelaajien välillä. On hyökätty yhdessä, puolustettu yhdessä ja sitä kautta on saatu peli hallintaan. USA-ottelussa jostain syystä sitä ei tapahtunut. Joukkue teki kyllä töitä, välillä jopa liikaakin, ja sitä kautta kontrolli petti. Taitava USA käytti tämän hyväksen ja takoi taululle tylyt 7–0-lukemat (1–0, 2–0, 4–0).

Suomi kamppaili urhoollisesti ja joutui puolustamaan pitkiä jaksoja. Se söi hyökkäyspelaamista ja sitä kautta pelin hallinta oli USA:lla. Maalissa Max Väyrynen pystyi kaksi erää pitämään joukkueen mukana pelissä. Joukkue pystyi kyllä luomaan maalipaikkoja, mutta tehottomuus paistoi tilanteiden ratkaisuissa.

Päävalmentaja Anssi Laine totesi, että keskiviikon Ruotsi-otteluun joukkueen pitää saada perusasiat kuntoon niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessa. Ensin tulee rakenne, sitten rytmi ja sitä kautta peli.

– Kun nämä ovat kunnossa, voi syntyä tulosta. Jos niistä tingitään, niin pelaaminen on vajaata molempiin suuntiin, kiteytti päävalmentaja Laine.

USA-ottelun parhaana suomalaispelaajana palkittiin hyökkääjä Eero Niemi.

Keskiviikon iltapelissä kello 19 Ruotsin aikaan (kello 20 Suomessa) vastaan asettuu kotijoukkue Ruotsi. Silloin Pikkuleijonat ovat varmasti valmiimpia otteluun.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Viiden maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

Etsi sivustolta